Ukas small talk tips: planter

Photo by Chris Abney on Unsplash
Photo by Chris Abney on Unsplash

Sliter du med at samtalene ofte stopper opp? Skulle du ønske du var den som introduserte det mest spennende samtaleemnet på vorspielet? Fortvil ikke! A3mag gir deg tips hver mandag i januar!

Vårt første tips kan kanskje virke for spesielt interesserte, men det håper vi å kunne motbevise. For om du selv ikke er særlig interessert i planter, kan temaet i seg selv generere innfallsvinkler som igjen kan skape nye interessante samtaleemner.

Mulige innganger
  • For deg som selv ikke er så interessert i planter: Har du ikke ofte lurt på hvorfor folk gidder å bruke så mye penger på planter? De dør jo bare uansett! Hvor får folk viljen sin fra? Du kan for eksempel spørre:
    «Har du kastet deg på denne plantebølgen? Hvorfor det?»
    «Hva synes du om at det er blitt så in med planter? Skjønner du hvorfor?»
  • For deg som er nysgjerrig eller nylig interessert: Har du sett bilder på Instagram av hus og leiligheter spekket med grønne planter og har lyst på et par selv? Du vet bare ikke helt hvor du skal starte, eller lurer på om det er verdt å bruke penger på. Du kan starte samtalen slik:

    «Jeg synes det er så kult med masse planter hjemme, hva synes du?»«Har du noen erfaringer med planter? Jeg har så lyst til å fylle huset, men vet ikke om jeg klarer å holde liv i dem.»
  • For deg som har peiling: Du har nok sannsynligvis en god del planter hjemme. Du vet også hvordan du skal stelle de forskjellige og vet hva en avlegger er. Du synes det er gøy og vil gjerne snakke med andre som deler interessen. Dine «go to» innganger kan være:«Har du planter hjemme? Jeg har blitt helt plantegæren og har leiligheten full jeg nå!»«Er du opptatt av planter, eller lyst på en hjemme? Jeg kan skaffe deg en avlegger hvis du vil.»
Styrker og svakheter

Den største svakheten å skulle snakke om planter er at alle ikke er på samme nivå. Er du veldig interessert selv og møter noen andre på samme nivå er det topp hvis dere er alene, men slitsomt for andre hvis dere er flere. Det kan også være vanskelig å føre samtaleemnet videre hvis ingen er interesserte eller har noen meninger på temaet, men sånn er det med alt.

Styrken ligger i overraskelsesmomentet. Det er få situasjoner du forventer å bli spurt om hvilket forhold du har til planter. Det er gøy, det er utradisjonelt og det skaper uansett en ny stemning i samtalen.

Videre samtaleemner

Å snakke om planter kan som sagt inspirere til andre samtaleemner. Eksempler på disse er: andre grønne planter enn husplanter, klima og miljø, interiør og boligmarkedet.

More from Inga Vinje Engvik

Tinder: Å åpne døren for fremmede

To måneder etter at det ble slutt med kjæresten satt «Maria» på...
Les mer