Ukas small talk tips: kollektivtransport

Foto: Inga Vinje Engvik
Foto: Inga Vinje Engvik

Sliter du med at samtaler ofte stopper opp? Skulle du ønske du var den som introduserte det mest spennende samtaleemne på vorspielet? Fortvil ikke! A3mag gir deg tips hver mandag i januar!

Denne mandagen tar vi turen ut i trafikken. De aller fleste har et forhold til kollektivtransport, enten du bor i by og bruker den daglig, eller bor et sted bussen går to ganger om dagen. Buss, trikk, t-bane og tog er både hatet og elsket. Noen klarer seg ikke uten og andre kunne ikke gitt mer F i om bussen er forsinket.

Mange muligheter

Kanskje har du selv en personlig favoritt og lurer på om andre har en annen. Eller irriterer du deg over at bussen alltid er overfylt og at t-banen er så utilgjengelig? Bruker du mest bil og tenker alle de som klager på forsinka tog bare burde skaffe seg bil i stedet? Vi har tipsene.

  • «Foretrekker du buss, trikk eller t-bane?» Bussen er jo mest tilgjengelig og går relativt raskt, men den er som regel stappfull eller kommer ikke når den skal. Trikken er kanskje mer pålitelig, men den går jo så fryktelig tregt. Der er T-banen bedre, og går utvilsomt raskest, men den er dessverre ikke like tilgjengelig for alle.
  • «I teorien skal man jo aldri vente mer enn fire minutter på bussen, men det stemmer jo ikke.» For kommer den andre bare litt for tidlig eller hvordan er det mulig at det kommer to busser samtidig?
  • «Skjønner ikke hvordan du klarer deg uten bil. Kollektivtrafikken er jo så upålitelig.» Er det ikke greit å slippe forsinka tog og signalfeil og styre tiden sin selv? Dyrt? Ja, men verdt det. Frihet er verdt pengene.

Du tenker nok at også kollektivtransport er et snevert og kjedelig tema, men da tar du feil. Det kan faktisk inspirere til et av de heftigste og vanskeligste samtaleemnene som finnes der ute, nemlig politikk. Andre mulige temaer er for eksempel klima og miljø, reiseveier og by versus land.

More from Inga Vinje Engvik

Ukas Small Talk Tips: Fremtidens medisinvitenskap

Har de tidligere tipsene, om planter, kollektivtrafikk og «bucketlister», funket så bra...
Les mer