Ukas small talk tips: “Bucketlister”

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash
Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Sliter du med at samtalene ofte stopper opp? Skulle du ønske du var den som introduserte det mest spennende samtaleemne rundt lunsjbordet? Fortvil ikke! Det er mandag og det betyr nytt tips.

Alle har en slags form for «Bucketliste», eller en punktliste over ting de vil gjøre eller oppleve før de dør. Du trenger ikke å ha skrevet den ned og krysset av etter hvert som du har fullført. Du har en eller annen gang tenkt «åh, det vil jeg gjøre før jeg dør», og det er dette vi skal snakke om i dag.

Smått og stort

«Bucketlister» er spennende fordi de kan inneholde alt fra ganske gjennomførbare opplevelser som å se et stykke i Operaen, til vanskeligere prosjekter som å klatre Mount Everest. Det kan stå punkter som du ikke råder over selv som å vinne i lotto, og ønsker og mål for livet som å gifte seg eller få barn.

En «bucketliste» kan faktisk si veldig mye om deg som person og ditt ambisjonsnivå. Den inneholder mål du har satt deg for livet. Hvis du selv mener du ikke har noe du vil kalle for en «bucketliste», mener vi du tar feil, og første steg for å innse akkurat det er å snakke med andre om deres.

  • «Hva ville du skrevet øverst på bucketlista di?» Noen vil kanskje sette det mest gjennomførbare øverst, det som kanskje til og med kan gjøres i morgen, hvis du bare hadde turt eller orket. Andre vil kanskje sette sin største drøm øverst. Det som er mest prestisje.
  • «Hva er de mest gjennomførbare punktene på bucketlista di?» Hva er det som stopper folk? Diskuter og spør hvorfor de har lyst til å oppleve eller gjøre akkurat det. Se for deg samtalen du kan ha hvis du ber noen forklare hvorfor de har så lyst til å stikke fra restaurantregningen eller ha sex med en fremmed på et fly.
  • «Hvilke reisemål står på bucketlista di?» De fleste liker å reise, og i dagens globaliserte verden kan vi se bilder av eksotiske reisemål på telefonen 24/7. Instagram har jo blitt en eneste stor reiseguide. Kanskje får du selv noen tips ut av samtalen.
  • «Hva på bucketlista di er du mest stolt over å ha fullført?» Du må ikke glemme mål man allerede har oppnådd og opplevelser man allerede har fått. I et samfunn hvor det kan føles ut som om ingenting er bra nok, er det viktig å bli minnet på hva man allerede har fått til.
Mye å ta av

«Bucketlister» kan være et enormt tema. Folk har forskjellige ønsker og mål i livet, og finner du deg selv i en samtale om noens «bucketlist» kan du i realiteten også diskutere drømmereiser, karrieremål og seksuelle fantasier. Videre samtaleemner kan derfor være alt mulig, basert på hva du og dine samtalepartnere selv har på deres lister.

More from Inga Vinje Engvik

Tre tips til skikkelig skremmende Halloween-kostymer

Om du liker Halloween eller ikke så kommer også det, i likhet...
Les mer