Det positive i det negative

Av Anders Wenger

Verden er et stort sted med alt for mange mennesker med altfor store problemer. Det er nok en sannhet at det går mot mørkere tider,  men det er også en sannhet i at det finnes positive utfall gjemt. Her er A3’s (ikke åpenbare) positive sider i det negative.

President Trump

At en dvask forretningsmann i rødt slips og en tørr mopp som sveis sitter i godstolen i det Hvite Hus og bestemmer ting er absurd for mange. At det var akkurat han som skulle bli president etter Obama var et sjokk og skaper fortsatt reaksjoner. Så i stedet for å fokusere på alle feilene han gjør og irritere seg over Trump-supportere, så kommer det her eksempler på noe positivt som kommer ut av det.

 Sinte punkere som har masse politisk å skrive sinte låter om. Allsang faktor deluxe for folk som er kollektivt enig i frustrasjonen rundt Trump. Stå sammen og syng mot Trump i solidaritetens navn.

En annen gruppe som kan få noe ut av dette er litt i samme bås som punkerne, nemlig komikerne. Det kryr jo av materiale å velge fra når det kommer til Trump. Det var det jo nok av før han ble president. Opp i all frustrasjonen rundt hvordan han driver det han kaller politikk, så er det godt å kunne le litt. 

Homoterapi

Det har eksistert flaut lenge, men det er nå i det siste at det har kommet opp igjen i nyhetsbildet. Homoterapi eksisterer fortsatt og det er ikke mange som egentlig skjønner hvorfor. Homokampen har kommet en lang vei og plutselig skal dette komme å spenne litt bein på det hele. Selv om det er vanskelig å finne noe positivt med dette, så finnes det. 

Det positive med at fortsatt finnes homoterapi er at de som driver med det i 2019 har aldri sett dummere ut. De få som driver med det står så alene at det blir flaut og pinlig. Ateistene og andre ikke troende som vanligvis blir overkjørt av religiøse homofobe kommer jo veldig godt ut av dette. Ateisme har jo aldri oppfordret til tiltak som for eksempel homoterapi. Et sitat jeg hørte på gata en gang som passer bra er:

“Jeg er glad drittsekker finnes, for da vet jeg hvordan jeg IKKE skal oppføre meg”

Høye boligpriser

Å finne en bolig i storbyene og ha råd til den samtidig er ikke lett om dagen. Nå virker det som om storbyenes forbannelse har spredd seg lenger ut mot landet. Det skal åpenbart ikke være mulig å kjøpe et hus eller en leilighet uten å stå til knærne med lån, kausjonsavtaler og stødig inntekt med stor S. 

Det positive her ligger så i det negative som det går an å få det. Det er nemlig at det er alt for dyrt at det blir positivt. Det er rett og slett så dyrt at masete foreldre ikke kan si noe på det. Det finnes ikke noe bedre argument.

I det høye tempoet samfunnet ønsker at vi skal etablere oss, er det deilig å lene seg på at vi får litt ekstra tid på grunn av de høye prisene. Vi får tid til å puste i bakken, nedbetale andre lån og venner samles rundt en felles frustrasjon. Nemlig at ingen har råd til leilighet.

For å runde av er dette en påminnelse om at vi bør slutte å leke gjemsel med det positive i det negative. La oss sammen lete, bruke det positive som et verktøy og lyse opp denne litt for mørke verden vi lever i. 

 

Skrevet av
More from Anders Wenger

Verdien av seksuelle fantasier

Jeg føler meg absolutt ikke alene om å ikke dele mine seksuelle...
Les mer