Binge Meg – Netflix Spesial

Julemiddagen er fortært for ente gang. Du er mett på julefilmer og kransekaka har blitt byttet ut med vanlig melkesjokolade. Hva skal man finne på nå? Her er A3s fem tips til Netflix-serier du kan binge mellom julens forpliktelser. 

The Haunting of Hill House (1 sesong)

En kvalitetsgrøsser med et solid og mørkt familiedrama i bunnen. Serien skifter mellom fortid og nåtid og beskriver en kjernefamilie som blir terrorisert og traumatisert etter de flytter inn i Hill House. Mange år senere møter vi den splittede familien som sørger over det unaturlige dødsfallet til familiens yngste datter. Kan det ha en sammeheng med huset som gjemsøkte dem i oppveksten? Det høres ut som noe man kunne ha sett på halloween i niende klasse. Men ikke la deg lure av den noe generiske tittelen. Dette er en helt ekstraordinær serie og var den beste serien jeg så i 2018. Det kommer fra en som synes grøssere generelt sett er svake. Jeg utfordrer deg til å se denne alene. 

Jack Whitehall: Travels with My Father (3 sesonger)

Standup-komiker Jack Whitehall vil ut og oppleve verden. Med seg tar han den snobbete og fordomsfulle faren sin for å utvide horisonten hans. Dette er en feelgood-reisedokumentar-serie som kan minne noe om “An Idiot Abroad”. Jack utfordrer faren sin på alt og setter han opp i de rareste situasjoner. Fra naken-yoga til dukketeater. Denne kan sees med hele familien. Jeg garanterer en god latter. 

Mr. Selfridge (4 sesonger)

Britisk periodedrama om Harry G. Selfridge og varehuset hans Selfridge & Co i London på starten av 1900-tallet. Jeremy Piven (Legendariske Ari Gold i serien Entourgage) portretterer Mr. Selfridge strålende. Vi følger en amerikaner sin drøm om å skape noe stort i London. Han utfordrer konservative verdier og er på mange måter en mann forut sin tid. Politikk og første verdenskrig ligger som en undertone gjennom hele serien og skaper et veldig troverdig univers. Mr. Selfridge er Downton Abbey, bare i byen. 

Filmene vi vokste opp med (1 sesong)

Er du klar for en skikkelig nostalgi-trip? I denne dokumentar-serien får vi innblikk i prosessen rundt Dirty Dancing, Alene hjemme, Ghostbusters og Die hard. Vi får høre fra skaperne, skuespillerne og teamene som jobbet på disse ikoniske filmene. Lite visste de om at de skulle ende opp med å  forme en hel generasjon. Dette er noe av det koseligste jeg har sett. Serien er lettfordøyelig og får deg til å sveve på en feelgood-sky i de snaue 50 minuttene en episode varer. Har du puls liker du denne serien. 

Piers Morgan intervjuer seriemordere (1 sesong)

Kanskje ikke det du setter på om du skal underholde småsøsken eller skjøre besteforeldre. Den kontroversielle journalisten Piers Morgan setter seg ned med seriemordere og prater gjennom forbrytelsene deres. Hvordan kan et menneske være istand til å gjennomføre slike handlinger? Det er spørsmål vi alle stiller oss og som Piers forsøker å få svar på. Doku-serien har blitt slaktet av noen og hyllet av andre. Det er etiske utfordringer ved å gi seriemordere et talerør og nærmest forsvare handlingene sine, men sett bort ifra dette er det en fascinerende serie. Om du liker småmorbide og fremmede temaer er det bare å trykke “play”.

More from Fredrik Bentzen

Bruksanvisning til julebord

Julebordsesongen er godt igang. Norske kvinner og menn tar på lakksko, kåper...
Les mer