Binge Meg – HBO spesial

Klokken er 21.12. Desserten ble fortært for 3 timer siden. Tante Tove er godt inn i beskrivelsen av sin andre kneoperasjon og fetteren du ser én gang i året har glemt at han blir usmakelig og spydig av akevitt. Du lengter hjem til sofa, stillhet og joggebukse. A3 gir deg 5 serier du kan binge i julen. 

This is America (1 sesong)

Mannen bak Borat og Bruno tar pulsen på det polariserte USA. Med skjult kamera og velskapte karakterer gir Sacha Baron Cohen oss et skråblikk på alle som mener noe i statene. Han drar Amerika rundt forkledd som alt fra israelsk antiterrorist til svensk youtuber. This is America er en hysterisk serie. Fjas møter satire.

The Newsroom (3 sesonger)

Mer relevant enn noen gang i disse “fake news” tider. Jeff Daniels (Han andre idioten fra Dum Dummere) er nyhetsanker i den fiksjonelle TV-kanalen ACN.  En kvinnelig redaktør blir ansatt og skal ta ACN i en ny retning. Det er lite populært. Om likte House of Cards eller West Wing er sjansen stor for at du blir oppslukt i “The Newsroom”. Dette er journalistikkens House of Cards.  

Six Feet under (6 sesonger)

En av tidenes beste dramaserier i følge IMDB og meg selv. Vi følger Fisher-familien som driver et begravelsesbyrå i LA på starten av 2000-tallet. I første episode dør far i huset. Nå må resten av den dysfunksjonelle Fisher-familien jobbe sammen for å fortsette driften. Ettersom det er seriens varemerke at hver episode starter med et dødsfall er det et relativt mørk univers man blir en del av.   Gir du denne serien tid garanterer jeg at du blir forelsket.

Ray Donovan (6 sesonger)

Actionfylt spenningsserie. Ray Donovan jobber som fixer for et advokatbyrå i LA. Kort fortalt: Ray fikser problemer for Hollywoods rike og berømte. Det er ingen problemer han ikke klarer å rydde opp i. Om dama du tok med deg hjem på nachpiel døde av heroin-overdose er Ray der med mopp og gummihansker for å sørge for at sannheten forblir en hemmelighet. Det er bare ett problem. FBI har fått nyss i den lysskye virksomheten. Oppi alt skal han også være familiefar og beskytte dem fra fiender han har opparbeidet seg gjennom en karriere som yrkeskriminell. 

The Affair (5 sesonger)

En mislykket forfatter møter ung servitør når han skal på familietur til de velstående svigerforeldrene sitt landsted i Montauk. Historien blir fortalt fra ulike synsvinkler gjennom hele serien og minner oss på at det finnes flere sider av samme sak. Man må selv gjøre seg opp en mening om hvor sannheten ligger. Et romantisk drama om konsekvensene og følgene av utroskap. Etter et par episoder blir man sugd inn i det forbudte kjærlighetsuniverset til Noah og Allison samtidig som man heier på og sympatiserer med partnerne de bedrar. Til tider oppleves serien som en psykologisk thriller det er umulig å ta øynene fra.

More from Fredrik Bentzen

Loverboys

Oppfølgeren til Metoo feide tidligere i år over sosiale medier. Bussen, trikken...
Les mer