BARVETTREGLER

Photo by Michael Discenza on unsplash.com

Å ta seg en øl eller en drink på byen er ikke bare bare. Det finnes en rekke «regler» du bør kunne. Her er A3’s barvettregler.

 1. Trekk ned etter deg

Vi vet det kan være lett å glemme noen ganger (spesielt når man har drukket og gi-faenfaktoren er litt høyere), men det finnes grenser. Du er tross alt på et offentlig toalett. Det er eksepsjonelt mange flere som bruker toalettet i løpet av dagen, så ta vær så snill, trekk ned etter deg. 

2. Ikke diskuter/krangle med bartender

Det kan være fristende å dra frem den stae siden av seg for å prøve å få viljen sin slik at kvelden blir så optimal som mulig. Det er ikke så lurt. Har bartenderen (og gjerne i samarbeid med en vekter) gjort opp en mening om at du for.eks ikke skal ha mer sprit eller ikke skal ha mer servering i det hele tatt – ta det seriøst og gjør som du får beskjed om. Alle parter vinner på det. Det kan gå så langt at du faktisk ikke er velkommen der igjen på en stund. 

3. Ikke bruk tips som et argument

Har du vært en pliktoppfyllende borger å tipset bartenderen, så la det være med det. Ikke bruk det til fordel for deg selv. Har du for eksempel et musikkønske, men pent får avslag, er det dumt å påpeke at du har lagt igjen tips tidligere på kvelden. Bartenderen skylder deg ingenting annet enn god service innenfor rimelighetens grenser. Det er ikke ditt utested, så gå heller hjem å hør på “riktig” låt, hvis det er så viktig.

4. Det hjelper ikke at du selv jobber/har jobbet i bar

Om du jobber eller tidligere har jobbet i utelivsbransjen har det ingenting å si. Det kan være interessant å dele erfaringer med de som er på jobb, for all del, men ikke prøv å bruk det for å få spesialbehandling. Blir du nektet servering, så blir du nektet servering. Du er tross alt like mye gjest som alle andre. 

5. Ikke kast snus i ølglass

Det er mye snus om dagen og det er på ingen måte mindre av det ute på byen. Det finnes mennesker der ute som synes det er superpraktisk å bruke et tomt ølglass som søppelkasse til de brukte snusposene sine. Det er ikke bare irriterende for de ansatte å plukke ut etter at de har ryddet bordet, men ganske stor sannsynlighet for at glasset må kastes etterpå. Ølglass er designet for øl, ikke noe annet. Så hvis det kommer noe annet (sukker, fett, såpe o.l.) i glasset, så ødelegger det den optimale funksjonen av glasset. Så slutt å kast snus, og eventuelt andre ting, i glasset slik at utestedet slipper å kaste unødvendig mengder glass.

Skrevet av
More from Anders Wenger

KLAGEPLAGEN

Det er kaldt hver vinter, sjefen din er ikke ute etter å...
Les mer