5 utesteder for deg under 23 i Oslo

Photo by Sarthak Navjivan on Unsplash
Photo by Sarthak Navjivan on Unsplash

Har du akkurat flyttet til hovedstaden og synes det er vanskelig å navigere i Oslos uteliv? Eller er det bare generelt mangelvare med utesteder for deg under 23 og du trenger nye tips? Vi i A3 er her for å hjelpe deg.

Det er noe ekstra gøy med å fylle 20 år. Endelig kan du slutte å etterfylle vann på vodkaflaska til far og kjøpe noe annet enn Smirnoff North. Du er klar for å dra på ordentlig utesteder, men innser brått at du egentlig må være 23 for å være med på moroa i Oslo. De fleste utestedene i Oslo opererer med 23+ års aldersgrense. Enkelt av dem, som for eksempel Storgata 26 og Gamla har derimot åpent for 20 åringer på torsdager, men vil ha et eldre publikum på helg. Og så har du luringen Uhørt da, hvor du kommer inn hvis du er under 23 før kl. 22.00. Det kan altså være vanskelig å navigere i Oslos uteliv. Derfor har vi i A3 samlet fem gode utesteder hvor det er 20 års aldersgrense hver dag, uansett tidspunkt.

 1. Qadis

www.facebook.com/QadisBar/

Denne nattklubben ligger på hippe Grünerløkka. Oppe får du intim og koselig barstemning, med mulighet for å booke bord og sette deg ned om ønskelig. Nede er det derimot et stort dansegulv hvor du kan få testet danseskillsa. Her har de også gode drinker utenom «de vanlige».

2. Dattera til Hagen

www.facebook.com/datteratilhagen

Allerede kjent som «Oslos koseligste bakgård» og det med god grunn. Fargeklatten på Grønland er et must på sommerstid, men også hyggelig andre årstider med pledd og varmelamper. Inne er det ordentlig klubbstemning med dempet belysning og dansegulv.

3. Youngs

www.facebook.com/youngsoslo/

Inne på Youngs er det et eneste stort dansegulv nede, barstemning oppe og koselig og lunt ute. Her får du alt i ett. Youngs ligger på populære Youngstorget og arrangerer ofte konserter og arrangementer i tillegg til å være et gøy sted å dra ut på hvilken som helst lørdag. På Youngs har de også kanskje noen av Oslos fineste toaletter for å være et utested. Noe som er veldig undervurdert blant Oslos uteliv.

4. Elsker

www.facebook.com/ElskerOslo/

Elsker er kjent som en klubb for homofile, men ser du bort fra de lettkledde mennene som danser i burene oppe i tredje etasje, er den en klubb hvor hele vennegjengen kan kose seg. Fordelt på tre etasjer har den musikk for alle. God plass til å danse i både 1. og 2. etasje, mens 3. etasje har plass for å sitte for den som ønsker det. Her er det alltid god stemning og det er umulig å ikke danse når favorittsang på favorittsang dundrer over høyttaleranlegget.

5. Skjenken Bar & Bakgård

www.facebook.com/skjenken/

Skjenken ligger også på Youngstorget, ikke langt fra Youngs. Denne baren har fokus på gjenbruk og oppfordrer faktisk folk til å ta med seg en stol når kvelden er over. På vinterstid dekkes bakgården med et partytelt, noe som gir en hyggelig innefølelse selv om du egentlig er ute.

More from Inga Vinje Engvik

Ukas Small Talk Tips: Fremtidens medisinvitenskap

Har de tidligere tipsene, om planter, kollektivtrafikk og «bucketlister», funket så bra...
Les mer