Virtuelt stevnemøte

Promobilde, Sea of Thieves, Rare

Det er midt på vinteren, det er dritkaldt og det snør sidelengs. Hverdagen har starta for fullt og det er viktig å pleie forholdet. Å spise ute koster penger. Det frister kanskje ikke så mye å gå ut når gradestokken viser minus nitti tusen? Kanskje du, som meg, er i et avstandsforhold? Jeg tror kanskje jeg har løsningen på alle dine problemer.

Koble opp datamaskinen eller spillkonsollen og sørg for at du har en akseptabel nettverkstilkobling. Jeg foreslår nemlig å spille dataspill sammen – online! Gaming tilbyr uendelige muligheter og aktiviteter som du kan gjøre sammen med din utkårede en kald vinterkveld. Utforsk universet, kjemp for overlevelse en flåte midt på havet, driv en trivelig pikselert gård eller skap opprør og furore på et piratskip. Utfordre kommunikasjonen mellom dere ved å uskadeliggjøre en bombe før den eksploderer og sprenger alle i rommet i virtuelle fillebiter.

Her er forslag til fem spill dere kan spille sammen på en kald vinterdag;

Keep talking and nobody explodes
Keep talking and nobody explodes, Steel Crate Games

Du vet den klassiske scenen i utallige filmer hvor protagonisten finner en bombe og må ringe til en ekspert for å få destruert bomben før den eksploderer? Sånn er dette spillet. Det er ikke et onlinespill, men man må være to eller flere sammen. I dette spillet må man være i samme rom. En av dere sitter med en bombe og den andre sitter med manualen. Sammen skal dere klare å uskadeliggjøre bomben før tiden har gått ut. Dette er en øvelse i å kommunisere sammen. Flere av oppgavene går ut på å beskrive symboler, gi gode instruksjoner og stole på hverandre. Hver runde varer så lenge som klokka viser på bomben og oppgavene blir vanskeligere for hver bombe som uskadeliggjøres. Dette spillet finnes på nesten alle plattformer! XboxOne, PS4, PC, mobilversjon og VR.

RAFT
Skjermdump fra Gamereactor – RAFT, Redbeet Interactive

Spillet RAFT er et overlevelse- og byggespill. Her starter man på en liten flåte og målet er rett og slett å overleve sammen og ikke bli spist av haien. Det starter helt rolig ved at du må samle nok plast, planker og palmeblader til å kunne destillere vann, fiske og grille mat. Etterhvert oppdager dere flere materialer og lærer å lage flere ting som gjør livet på flåten mer komfortabelt. Dere kan dyrke grønnsaker, jakte på hai og måser, dykke og utforske små øyer. Lag maling av blomster dere finner eller dyrker og mal flåten i hysteriske farger. Spillet oppdateres også relativt jevnlig med flere elementer å leke med.

For å si det sånn så har mannen min og meg en flåte på tre etasjer, kjøkken, drivhus og et eget  TV-rom. Dette spillet kan du spille på PC. Ryktene sier at det også finnes en mobilversjon, men den har jeg ikke testet ut selv.

Sea of Thieves
Skjermdump fra Sea of Thieves, Rare

Hvis RAFT blir litt for rolig og dere har lyst på litt mer action, så kan jeg anbefale Sea of Thieves. Ta frem litt billig rom og reis til sjøs for å finne skatter, slåss mot skjeletter og andre spillere ute på havet. I dette spillet er dere pirater og målet er selvfølgelig å få tak i så mye gull og skatter som mulig.

Dette spillet krever god kommunikasjon, da dere må bruke kart og kompass og manøvrere skuta til de ulike skattene. Seilene må stilles riktig inn og noen må være kapteinen på skuta. Spillet tilbyr mange ulike utfordringer – dere må løse gåter, slåss med skjeletter, lese kart eller bare plyndre andre spillere. Det er helt opp til dere! Sea of Thieves kan du spille på XboxOne og PC. Shiver me timbers!

Stardew Valley
Skjermdump fra Stardew Valley, ConcernedApe LLC

Hvis du er en av de som (kanskje litt skamfullt?) har blitt hekta på mobilspill som HayDay og FarmVille, så er dette noe for deg. Fjern litt av skammen og bruk tiden på et søtt indiespill hvor målet er å drive en liten pixel-gård. Skaff husdyr, plant grønnsaker og utforsk gruver sammen. Spill dere gjennom ulike sesonger og forskjellige utfordringer. Bli en del av det lokale samfunnet, dra på på fest og spill små minispill. Dette spillet er tilgjengelig på PC, Playstation4, XboxOne og Nintendo Switch.

No Man’s Sky
Skjermdump fra No Man’s Sky, Hello Games

Kanskje en av dere liker skytespill og den andre vil bygge, samle ressurser og utforske? Da kan dere prøve No Man’s Sky. Dette spillet er mer klassisk “gamer” og er ikke i utgangspunktet skapt for å spille sammen, men det funker helt fint! Utforsk et uendelig univers og le av falloslignende dyr og planter som dukker opp på de ulike planetene. Utfør oppdrag sammen, eller reis rundt i galaksen på egenhånd og møt hverandre på ulike romstasjoner. Spilluniverset er uendelig og det samme er måtene dere kan spille sammen! Dere kan spille No Man’s Sky på PS4, OboxOne og PC.

Er du singel, men vil fortsatt lyst til å spille? Er dere et sosialt par som trives best i selskap av andre? Fortvil ikke. Flere av disse spillene er lagt opp til at flere kan spille sammen! Samle vennegjengen og ta en vennedate online!

More from Heidi Mathiassen

Virtuelt stevnemøte

Det er midt på vinteren, det er dritkaldt og det snør sidelengs....
Les mer