Vi digger denne browniesen!

Er ikke brownies noe av det beste som finnes? Kake med smak av ekte sjokolade, som smelter i munnen fra første bit. Du finner oppskriften lengre ned i saken. Foto: Veronica Kofoed

Er du student og elsker brownies? Du kjenner deg kanskje igjen med at pengene ikke alltid strekker til for å lage alle godsakene du har lyst på. Heldigvis er brownies både enkle og billige å lage.

Hvem kan vel motstå et stykke brownies en fredagskveld? Den slitsomme uka er over og du kan endelig nyte helgen med god samvittighet. Da er det deilig å bake en hjemmelaget kake du kan kose deg med sammen med venner eller en god film. Brownies er enkel å lage fra bunnen av og du finner ingrediensene i din nærmeste matbutikk til en billig penge.

Nøkkelen bak den deilige smaken

Deilig brownies med smak av ekte sjokolade som smelter i munnen fra første bit. Nam! Fudgy med en fin sjokoladefarget overflate på toppen, drysset på med melis. Med kakens seige konsistens, deilige sprø skorpe og saftige sjokoladesmak, er dette en oppskrift som sjokolade-elskere vil nyte!

Hemmeligheten bak enhver oppskrift er å følge den nøye fra A til Å. Les den sakte til du har fått med deg alt og mål ingrediensene nøyaktig slik det står. Det er ikke alltid like lett å måle, men å for eksempel tredoble sukkermengden er ikke bra. Hvis du gjør dette med et uhell mens du baker skolebrød, vil resultatet bli at bollene blir steinharde i stedet for myke og luftige. Følg oppskriften om du vil ha en vellykket og god kake!

Det er kanskje lettere for mange å kjøpe seg en kake på en cafe, eller å bruke kakemiks i stedet for å lage den selv. Men har du tenkt på at du kan spare penger om du lager kaken fra bunnen av? In grediensene er kanskje ikke de billigste, men du bruker jo aldri opp alt. På den måten kan du bruke det som er igjen flere ganger og slik sparer du penger neste gang du skal bake.

“Hemmeligheten bak en hver oppskrift er å følge den nøye fra A til Å. Les den sakte til du har fått med deg alt og mål ingrediensene nøyaktig slik det står. “ 

Hjemmelaget Brownies
Foto: Veronica Kofoed
Oppskrift
  • 125 g margarin
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 15 g bakekakao
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 85 g mel
  • 100 g hakket kokesjokolade
  • 1 ss melis til pynting av browniesen
Slik gjør du det
Foto: Veronica Kofoed

Finn fram en liten kjele og smelt margarinen. Når smøret har smeltet, ta kjelen av platen. Tilsett så sukkeret og rør til det smelter sammen med smøret.

Foto: Veronica Kofoed

Ta frem en bakebolle og pisk eggene litt. Ha deretter i bakekakao, bakepulver og salt i blandingen, og miks alt godt sammen.

Foto: Veronica Kofoed

Bland deretter smør og sukkerblandingen inn i røren.

Foto: Veronica Kofoed

Ha i hvetemel og miks alt godt sammen.

Foto: Veronica Kofoed

Hakk til slutt opp kokesjokoladen og bland den forsiktig inn i røren med en slikkepott.

Foto: Veronica Kofoed

Hell røren i en liten langpanne med bakepapir. Stek kaken på 180 grader midt i ovnen rundt 15 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn. Sjekk med en stekepinne at kaken er ferdig.  La den få kjøle seg ned på benken i 15 minutter etter at den er ferdig.

Foto: Veronica Kofoed

Når den er kald kan du skjære kaken ut av formen og legge den på benken. Skjær kaken i stykker og dryss på melis med en sikt. Ha til slutt kakestykkene på et kakefat. Browniesen kan fint fryses og holder på smaken lenger om du skulle få rester.

Lykke til med bakingen!

Digget du browniesen like mye som vi gjorde? Fortell oss hva du synes! Post et bilde på insta og tagg oss #A3MAG

Faktaboks:

Vår journalist Veronica elsker å bake og driver bakebloggen: Veronicas Baking Wonderland. Hun har som mål å inspirere andre til å bake smakfulle kaker.

Skrevet av
More from Veronica

Vi digger denne browniesen!

Er du student og elsker brownies? Du kjenner deg kanskje igjen med...
Les mer