Vårens bucketlist!

Minigolf på Marienlyst er alltid en vinner. Foto: Marienlyst Minigolfpark

Nå kommer våren! And on that note så er det på tide å lirke seg ut av kokongen og komme seg ut i finværet. Litt fordi man vil, og litt fordi det er sånn det bare skal være. I den anledning har A3mag samlet noen tips til deg, i form av ting å ta seg til! Så ta deg til følgende…

Talor & Jørgen

Det kan være litt hardt å gå fra vinterdvale til kajakkpadling sånn umiddelbart, hvilket gjør Talor & Jørgen til det perfekte mellomstopp. Doughnut-sjappa har vært veldig i vinden i det siste, og ikke uten grunn. Latterlige gode doughnuts med diverse toppings, alt fra de noe mer klassiske til de noe mer utagerende med for eksempel bacon. Uansett – du finner en favoritt. Rusle ned mot Youngs gate 9 i sentrum og slå deg ned ute i solen med en doughnut (eller to).

Foto: Ayae Maki Fredheim
«Talor&Jørgen»-doughnuts med diverse toppings. Smakene varierer fra dag til dag. Foto: Ayae Maki Fredheim
Marienlyst Minigolfpark

Minigolf er undervurdert. Med mindre vi tar feil og det er riktig vurdert. Det er sol, dere kjeder dere – what to do? Minigolf ute er perfekt. Ikke overraskende så ligger Marienlyst Minigolfpark på Marienlyst. Så da er det bare å ta turen så snart snøen har smeltet og solen skinner!

Vettakolltoppen

Vettakolltoppen er et must, med et utsiktspunkt som gir ro i sjela selv til dagens stress-generasjon. Ta Frognerseterbanen, altså linje 1, til Vettakolltoppen og gå derfra. Turen er verken spesielt lang eller tung. Kanskje heller ikke kort og lett, men en mellomting. Et MUST av en mellomting.

Utsiktspunktet fra flotte Vettakolltoppen. Foto: Cathrine Storm
Tryvannstua

Hvis du allerede har krysset av på ovennevnte turanbefaling, ville jeg kastet meg på denne også. Eller hvis du bare er sykt glad i boller. Ta samme bane som over, Frognerseteren, og ta den nettopp til Frognerseteren. Gå til Sporten og ta turen derfra. Dette er heller ikke en veldig lang tur, men den er koselig. Spesielt i solskinn. Og de bollene… De kunne man krysset Canada på tvers for. Eller bare gått til Tryvannstua for, da.

Hvis våren ikke føles helt som vår ennå…

Det er jo ikke til å stikke under en stol at det foreløpig kan kjennes litt offensivt ut å ta en totimers mingolf-runde ute i 2 minusgrader. De ordentlige vårtegnene har ennå til gode å vise seg, men de er nok rett rundt hjørnet (forhåpentligvis). Så hvis det nå er slik at det frister å bli i kokongen noen dager til, så har vi lagt inn en liten buffer på slutten av alle disse vårtipsene. Følgende serier MÅ ses. PS: De har alle en IMDB-score over 8, til de som er opptatt av det (det inkluderer oss).

1. “Manhunt: Unabomber” på Netflix. Sann historie om en mann som bombet løs i Amerika i over 20 år uten å etterlate seg tydelige spor. Så hvordan fant de ham? You´ll see!

2. Se også “Black mirror” på Netflix. Hver episode forteller en ny historie som spinner rundt tematikken om en høyteknologisk verden som kræsjer med menneskets mørke instinkter. Denne serien er den perfekte rett-før-sengetid-serien, da ingen episoder følger hverandre. Ergo, de slutter ikke med en cliffhanger som gjør at du MÅ starte enda én episode grunnet din eitranes trang til å vite hva som skjer. Her kan du faktisk klare å legge deg etter én eller to episoder. Gull!

3. Siste anbefaling er “The Night Of” på HBO. Innmari spennende serie om en skjebnesvanger kveld med enorme følger. Kun én sesong også, så følelsen av å henge milevis bak slipper du unna!

Skrevet av
More from Mathilde Eckbo

Ny i Oslo by?

Er du ny i Oslo, eller bare på utkikk etter å bryte...
Les mer