Topp 8 Instatips

Foto: Veronica Kofoed
Av Veronica Kofoed

Har bedriften din bestemt deg for å nå til topps ved å bruke Instagram? Da kan disse tipsene være nyttige og hjelpe dere nå langt.

  1.  Post et innlegg hver dag

Det er viktig at følgerne ser at det skjer noe på profilen til bedriften. Tenk på det som en film. Er filmen spennende fra første stund ser du sannsynligvis hele, men starter filmen kjedelig er veien til noe annet ganske kort. På samme måte er det med Instagram profiler. Stille kontoer som sjeldent legger ut noe er kjedelige og får ikke følgere. Derfor er det viktig å legge ut et bilde eller en film hver dag.

  1. Lag kule innganger og bruk hashtags

Jobb med å lage kule innganger som er spennende å lese og bruk et par relevante hashtags! De første hashtaggene skal alltid være navnet på bedriften og deretter tagger som passer til bildets budskap. Hashtaggene er med på å gjøre deg synlig. Det er bilder og film som er mest synlige, men det er fint å ha en tekst som følger med. Teksten skal forklare hva innlegget handler om og samtidig være spennende å lese. Dette er med på å engasjere brukere til å klikke seg videre på profilen din og eventuelt helt til nettsiden din.

  1. Design profilen din som en nettside

Instagram profilens forside skal representere bedriften akkurat som en nettside. Det er derfor kjempeviktig å sortere bildene etter en stil som kommuniserer hvem dere er og hva brukerne kan finne på deres konto. Dette gjøres ved å bestemme en fargeprofil. Er det en mørk eller lys profil? Kontoen er med på å gi et førsteinntrykk til kundene dine og hvis bildene er rotete satt sammen gir dette et dårlig inntrykk. Du vil gjerne at målgruppen skal sitte igjen med et profesjonelt uttrykk. Her kan det være nyttig å ta i bruk et program du kan bruke til å sortere bildene dine og planlegge når de skal legges ut på Instagram. Et eksempel på et slikt program er ”Later”.

Foto: Veronica Kofoed
Av Veronica Kofoed
  1.  Post innleggene dine i høy kvalitet

Ingen liker bilder og videoer i dårlig kvalitet. Det er stygt å se på og gir et svært dårlig førsteinntrykk av profilen. Derfor er det viktig å jobbe skikkelig med bildene og videoene du velger å legge ut. Her er trikset å bruke en mobil med et godt kamera eller en speilreflekskamera og ha tilgang til et godt bilderedigeringsprogram som Adobe Photoshop. Men å ha et godt kamera er ikke alt, du må også kunne bruke de manuelle innstillingene og lære deg hva som er et godt utsnitt og ikke.

  1. Lik og kommenter

Det er viktig å like og kommentere bilder av de du følger. Kommenter eller lik 30 bilder eller mer hver dag. Dette er med på å øke interessen for profilen din. Tenk følgende: Hvorfor skal andre følge deg, om du ikke følger andre? Dette gjør du ved å være aktiv og komme med oppmuntringer og skryte av bildene til de du følger. Still gjerne spørsmål for da blir de nødt til å svare deg og dermed blir du sett.

  1. Svar på kommentarer

Hvor mye du skal svare på kommentarer avhenger av hvor mange kommentarer du får daglig. Får bedriften din noen titalls kommentarer er det lurt å svare alle, men for du over 50 er det ikke like naturlig å svare alle. Likevel gjør du lurt i å svare på noen relevante kommentarer. Hovedgrunnen er at når brukerne får et svar på et spørsmål, så får de en følelse av at de blir sett og det er kult! Det er kjedelig å stille et spørsmål og aldri få svar på det du lurer på. Så ved å svare skiller du deg ut på en brukervennlig måte.

  1. Følg relevante følgere

Like viktig som det er å få følgere er det å følge andre. Følg de som er interessante å følge med på i forhold til din profil. Tenk på din målgruppe og målet med profilen din. Ved å følge andre får du ikke minst inspirasjon til hvordan du kan gjøre profilen din bedre.

  1.  Har du et budsjett til Instagram?

Hvis bedriften har råd til det gjør du lurt i å bruke penger på å sponse dine beste innlegg. Ved å sponse enkelte poster kan du nå mange flere i løpet av kort tid. Har ikke bedriften midler til dette, kommer du likevel langt med de andre tipsene.

Skrevet av
More from Veronica

Møt London i en ny verden du ikke ante eksisterte

Oppdag universet som har trollbundet 26 millioner lesere verden over! Dette er...
Les mer