Tips for filmelskere

Foto: Another World Entertainment

En tur på en kino kan fort bli en ensom affære. Og når filmen er ferdig løper alle ut. Enten på do eller for å komme seg fortest mulig hjem. Ingen vil slå av en prat. Prøver du deg, blir du fort en sosial pariah.

Men hva med de som vil slå av en prat? De som vil nyte en god film, og kanskje berike opplevelsen med en god diskusjon etterpå?

Se en film et annet sted enn hjemme, hvor du ikke har ryddet og vasket på fem måneder fordi du ikke har fått utløp for alle tankene du har om filmene du ser. Enda vanskeligere blir det om du har lyst til å se virkelig gamle filme. Filmene fra FØR 2009! Det er jo bare spesielt interesserte som liker så gamle filmer?

A3 har en løsning for deg. Filmklubb!

A3 tipser om filmklubber i Oslo det kan være verdt å sjekke ut.

Cinema Neuf
Foto: : CinemaNeuf/Sigurd Eid Jacobsen

Cinema Neuf er klubben blant våre anbefalinger som har flest visninger og kanskje er lettest å involvere seg i, om man ønsker det. Tre dager i uka, med tre forskjellige fokus, er det nok av variasjon å finne. Enten du vil se kommersielle filmer, filmer som skaper diskusjon eller ønsker å bidra til å videreføre filmrullarven er det nok å oppleve. Tilknyttet studentersamfunnet er det hovedsakelig studenter som er medlemmer, men det er ikke noe krav.

Hvis du vil engasjere deg, er dette et ypperlig sted og filmdiskusjonen tar aldri slutt. Vil du bare se film og kanskje treffe andre filminteresserte vil dette også fylle kravene.

Cinema Neuf vil kunne bidra til gi deg gode opplevelser flere ganger i uker. De holder til på Chateu Neuf og har visninger mandag, tirsdag og torsdag hver uke.

Nettside: http://cinemaneuf.no/

Feministisk Filmklubb
Foto: Feministisk Filmklubb

En filmklubb som ønsker å skape debatt rundt feministiske ideer. Tidligere visninger har blant annet vært live-analyse av «Love Actually» og Feministisk Kortfilmkveld hvor tema har vært sex. Her er det debatten og diskusjonen som er viktigst og et gyllent sted om du vil gå litt dypere inn i filmer eller ideer. Det er selvfølgelig ikke noe i veien i å ha det gøy samtidig. Møt likesinnede, eller noen du kan diskutere med om du er uenig. Dette er stedet.

Feministisk Filmklubb har ikke et fast visningslokalet, og flytter seg rundt omkring i Oslo. De har hatt visninger på blant annet Chateau Neuf og Kulturhuset. Det er også litt uregelmessige visinnger, så følg med på Facebook siden deres.

Nettside: https://www.facebook.com/feministiskfilm/

Oslo filmrullklubb
Foto: Joachim Solum

Er du av den analoge typen? Syns du ting var bedre før? Da kan Oslo filmrullklubb være noe for deg!

Drevet av noen filmrull entusiaster, er dette klubben for deg som vil oppleve film slik den var originalt ment til å oppleves. På filmrull!

Her kan du det oppleves klassikere samt kortfilmer, på det gode formatet, 16mm. Vil du snakke med folk som er lidenskapelig opptatt av videreføringen av filmrull, og bli en del av de som kjemper for at filmrullen ikke skal miste sin plass i samfunnet, er dette noe for deg.

Nettside: https://www.facebook.com/oslofilmrullklubb/

Vega filmklubb
Foto: Vegascene

Vegascene er en ny kino i Oslo som satser på kvalitetsfilm. En møteplass for film og teater. De vil skape et sted med debatter, diskusjoner og et samlingspunkt mellom publikum og teater.
De har også begynt med sin egen filmklubb. Her vises både nye og gamle filmer. De oppmuntrer til å diskutere filmen i etterkant over et glass i baren (eller kaffe – ingen alkoholtvang).

Filmklubben som har best utstyr å rutte med. De er relativt nyoppstartet, men her vil det være mye å hente for en filminteressert. Her vil det bli en blanding av gamle filmer man burde ha sett, samt nyere filmer som det kan være verdt å ta en sjanse på.

Nettside: https://vegascene.no/program/

Kunstnerens hus
Foto: Michal Klajban

Kanskje ikke en filmklubb i ordets rette forstand, men et sted hvor diskusjonen og konteksten er minst like viktig som filmen. Her vil du finne folk som er mer enn villig til å snakke om det dere akkurat så. Om du vil ha den dype samtalen, har du kommet til rett sted.

Kunsterenes hus har faktisk sin egen lille filmklubb, kalt Leo Filmklubb. Det er et sted for de litt yngre. Mellom 13-18 år må du være.

Nettside: https://kunstnerneshus.no/aktuelt/kino

Barer

Det er kanskje urettferdig å samle alle disse under en fane, men sånn blir det.

Om ønsket er å blande alkohol og film, kanskje i litt større mengder enn hva som er sosialt akseptabelt andre steder, er det nok av steder å velge i Oslo. Kanskje den enkleste måten for oss nordmenn og møte nye filmvenner på.

Mange barer har begynt med sin egen filmklubb. Her vises det filmer i alle slags former og sjangre. Selve visningslokalene kan ikke nødvendigvis måle seg med ordentlige kinosaler, men muligheten er stor for å ha det gøy. En av fordelene med disse visningene er at de som regel er gratis. Så null investering, maks moro.

Her er en liten liste med barer, i Oslo, som har en filmklubb med regelmessige visninger.

Krøsset

Nettside: https://www.facebook.com/krxsset/

Wurst

Nettside: https://www.facebook.com/wurstoslo/

Gaasa

Nettside: https://www.facebook.com/GaasaOslo/

Tilt

Nettside: https://www.facebook.com/tiltoslo/

Syng

Nettside: https://www.facebook.com/syngoslo/

Er du på utkikk etter fler tips? Prøv A3MAGS TRE STEG TIL EN TOTALT MENINGSLØS TILVÆRELSE 

Eller 5 TIPS FOR Å BLI GRÜNDER

More from Alexander Svanåsbakken

A3 tipser om (nesten gratis) julegaver

Vi lever i et forbrukersamfunn, og forbruket er aldri høyere enn når...
Les mer