Stolthet og fordom i emojiverden

Mange av våre dagligdagse samtaler foregår over nett, men fraværet av kroppsspråk kan føre til mange misforståelser. Da kan det nye verdensspråket EMOJIS være nyttig – for det kan alle forstå, uavhengig av hvor de kommer fra. Det er ikke hva du sier men hvordan du sier det som er viktig. For kroppsspråket vårt sier mye om hvem vi er – og det gjør kanskje bruk og valg av emojis også? 

Jeg tør påstå at én enkelt emoji kan fortelle mye om hvilket miljø du kommer fra, men også hvem du ønsker å fremstille deg som.  

💯🔥

Disse emojiene er mye utbredt blant folk i musikkbransjen, og betyr at noe er heftig (fire) og 100 (% ekte). Emojiene blir brukt på bilder av (oftest) gutter som poserer på huk med tynne briller og rumpetaske med spredte bein og lange armer, for å vise dominans på laveste nivå. De rapper ofte om den vanskelige oppveksten de aldri har hatt.

🍑

Brukes av folk som vil vise frem rumpa si, eller folk som gjerne vil ha rumpa di. Influencere og/eller instagram-modeller som vet hva som selger. Like big butts and i cannot lie.

🙈

Betyr opprinnelig “see no evil”, men det kan virke som om betydningen av den har endret seg til “åh jeg er så tullete azza”. Blir mye brukt av damer som har “Home is where

the heart is” på veggen og er medlem av hønehjørnet på Facebook. Flere gutter bruker også denne, gjerne kombinert med en baris-selfie i speilet, for å gjøre seg seg litt søtere og “tullete” slik at de kan skjule fuckboy-viben sin.

😉

Meningen bak denne emojien har det helt siden MSN-tider vært konflikter om. Flørter du, eller er du rett og slett bare overlegen? Er ikke rart folk klikker av dating-gamet når det er så store forskjeller på hva en emoji kan bety. Hvis du skal flørte burde du heller bruke denne: ?. Hvis du vil være arrogant kan du bare fortsette med blunkefjes.

😆

Den moderne varianten av myspace smilyen – xD. Brukes mest av de yngste mobilbrukerne, og har noe uforklarlig irriterende over seg. Hvis du er eldre enn 19 år, og fortsatt bruker denne, – start acting your age.

😭

Girlfriends som slavisk følger kardashian-crew på insta, og bare dør av perf selfie-lightning og en SLAY highlight. Contouring og løsnegler herfra til evigheten.

🙂

Denne er for late folk, eller andre som ikke legger så mye følelser i bruk av emojis. Men for dem som bryr seg, er denne definisjonen på creepy. Ikke send den til dem, med mindre du vil fremstå som en komplett psyko.

😂

Brukes av folk i alle aldre og miljøer. Ofte brukt i slutten av egen vits eller andre morsomheter. Men la publikummet ditt le først, for den emojien fungerer dårlig som punchline. En god komiker venter på respons fra publikum før de ler av egne vitser.

👍

Dessverre har facebook ødelagt tommel opp (for overraskende mange) ved å putte den som snarvei i chatten. Mange synes denne er frekk, selv om du kanskje i god tro

føler at du selv ender samtalen med god stemning. Men mange leser den som en “Okei, whatever, sikker bra det..” Fordi det er så lettvint og ikke krever noe særlig effort.

🍆

Til sist, men  ikke minst 😉

Bruker du ikke emojis = Du er dritsur.

Skrevet av
More from Amy Beckmann

Når kvinner blir sinte

Drittkjerring, feminazi, crazy bitch eller premenstruell! Dette er bare et fåtall slengbemerkninger...
Les mer