Maskulin spa?

I år gikk jeg i kvinnetoget for første gang. Det nevner jeg ikke for å få diplom, men for min del er det som et symbol på en ganske lang utviklingsreise jeg har vært på som mann. En liten tur i butikken dagen derpå satte en stor ripe i lakken på den nyvunnede stoltheten over hvor frigjort jeg var blitt.

Det å se flere uredde kvinner snakke om sin identitet på Youngstorget gav en sterkere selvsikkerhet og frihetsfølelse også hos meg.

Likevel tok det ikke lenger tid enn frem til dagen etter for å forstå hvor fanget jeg er i mannsvalg. De siste dagene har jeg jobbet mye og ønsket å unne meg selv en kveld hvor jeg skjemte bort kroppen min. Dermed gikk jeg inn på den nærmeste dagligvarebutikken bare for å se hva jeg i farten kunne kjøpe for denne luksuskvelden. Da jeg skulle kjøpe meg massasjehansker til å dusje med sto valget mellom rosa, hvit, grønn og mange andre alternativer. Valget falt på et par grønne alternativer. Det er ikke fordi jeg nettopp har blitt mer nøye på å kildesortere og ville ha en farge som var i tråd med en sterkere miljøbevissthet. Nei, det var fordi det var en mer maskulin farge. Om jeg hadde valgt de rosa så kunne det hende at hun bak kassa ville le.

Rosa eller lilla baller?

I tillegg så jeg meg ut et par baller man kan ha i skoene for at de skal få en fresh lukt. Da sto valget mellom lilla og rosa. Den første tanken som instinktivt skjøt inn i hodet var at rosa har sikkert en kvinnelig lukt. Forsåvidt kunne lilla også bære bud om det, men jeg valgte dem, fordi oddsen for at de ikke gir skoene mine en feminin odør var en anelse større. Da jeg kom i kassen og ble spurt om jeg ville ha kvittering svarte jeg ja. Da kom en ny innskytelse:

Det var bra å spørre om det for da tenkte kanskje ekspeditøren at innkjøpet var til en kjæreste.

Så da endte jeg med Spa night. Akkurat hvordan den forløp ønsker jeg å holde for meg selv. Men det kan rapporteres om at stoltheten over min frigjorte maskulinitet ikke var like sterk, som før odør-kuler og massasje-hansker var innkjøpt.

More from Stig Mass Andersen

Hvordan slutte å være en mingle-pingle?

Jeg har alltid kjent meg utilpass når det kommer til mingling. Er...
Les mer