Mysteriet bak skimmeret

Fra filmen Annihilation (2018) - Edit: Veronica Kofoed
Fra filmen Annihilation (2018) - Edit: Veronica Kofoed

Det finnes to teorier om hva som skjedde med de som gikk inn. Enten så er det noe som dreper dem eller så blir de gale og dreper hverandre. Dette er historien bak storfilmen Annihilation.

Advarsel: Denne anmeldelsen inneholder noen små spoilere!

Storfilmen Annihilation er regissert av Alex Garland som er kjent for blant annet ”Ex Machina”. Science fiction filmen er basert på den populære bokserien ”Southern Reach Trilogy” skrevet av Jeff VanderMeer. Filmen omtales som et kunstverk av den sjeldne sorten av ekspertene.

Landskapet er utrolig vakkert. Filmen har blomster du aldri har sett maken til og sterke farger du forelsker deg i fra første øyeblikk. Det er tydelig at crewet bak filmen har brukt tid på å skape denne ukjente verdenen vi møter. Filmen er like magisk som den er skremmende å følge med på. Det er det som gjør filmen så utrolig spennende!

Handling

USA angripes av et ukjent fenomen som sprer seg sakte men sikkert som en kuppel over jorda. Fenomenet kalles “skimmeret”. Foreløpig har den bare tatt herredømme over ødemarken, men om det ikke settes en stopper vil den snart ta over byer, land og så hele verden. Ingen vet hva fenomenet er fordi hver gang noen sendes inn i fenomenet, kommer ingen tilbake, helt til nå. En soldat med navnet Kane kommer tilbake, men er ute av stand til å fortelle hva han opplevde.

Når Kanes kone Lena finner ut at mannen hennes har kommet tilbake fra oppdraget, melder hun seg frivillig sammen med fire andre for å finne ut av mysteriet bak ødeleggelsene. Mannen er alvorlig skadet og det eneste Lena kan gjøre for han er å finne ut av hva som har skjedd. Oppdraget er det samme som alltid. Dra inn, finn ut av hva dette fenomenet er og kom tilbake levende med en full rapport. Hva er det som befinner seg inni fenomenet og hvorfor stopper det ikke å vokse? Hvorfor er Kane den første som kom tilbake og hva skjedde med alle de andre som tidligere gikk inn for å undersøke?

Sterk kvinnelig hovedrolle
Fra filmen Annihilation (2018) – Foto:  Eman Rahman – Edit: Veronica Kofoed

Filmen har en sterk kvinnelig hovedrolle som inspirerer deg til å ikke gi opp samme hva det koster av deg. Den kjente skuespillerinnen Natalie Portman spiller Lena og gjør en veldig god jobb med å leve seg inn i Lenas verden.Det er spennende å se hvordan hun er villig til å dra inn i kuppelen når så mange før henne aldri har vendt tilbake.

Lenas oppdagelser og tanker drar deg inn i filmens indre på en måte som gjør at alle distraksjoner forsvinner og fokuset rettes mot henne. Det er dette som gjør filmen interessant å se på. Hun kan på mange måter sammenlignes med en helt som ønsker å redde verden fra ødeleggelse.

Fortid og nåtid

Annihilation er en film der handlingen utspiller seg fra både nåtid og fortid, der vi sakte men sikkert får vite sannheten om hva som egentlig skjer bak skimmeret. Den er åpen for tolkning av hendelsen som utspiller seg bak frykten for det ukjente. Disse øyeblikkene er spennende satt sammen og gir deg muligheten til å sakte men sikkert løse mysteriet.

Det er et skremmende univers som brer seg langt ut, men ikke så skummelt at du ikke tør å se ferdig filmen. Men er du en person som blir fort litt skvetten når det blir litt skummelt, vil jeg anbefale å se den sammen med en god venn.

Hvorfor skal du se filmen?

Dette er en film som handler om frykten for det ukjente og kampen om overlevelse. Filmens univers har mye å by på og er rik på detaljer. Ikke bare er filmen bra laget, men historien er utrolig spennende og trigger deg til å se mer. Dette er en film for de som elsker magiske fortellinger som gir frysninger og der det er umulig å se for seg slutten. Du finner filmen blant Netflixs orginalfilmer!

Skrevet av
More from Veronica

Mysteriet bak skimmeret

Det finnes to teorier om hva som skjedde med de som gikk...
Les mer