Ny i Oslo by?

Foto: Elin Osjord

Er du ny i Oslo, eller bare på utkikk etter å bryte sofa-rutinene? Vi har laget en liten guide for deg over kule arrangementer som skjer i Oslo i september! Ikke koster de skjorta heller, som må sies å være utelukkende positivt – student eller ikke.

1.   Omvisning i NRK, Marienlyst

Hvis du er over snittet interessert i TV og radio er dette garantert en innertier. Lørdag 2.september kan du nemlig være med på omvisning i NRK. Du vil få et innblikk i hvordan både TV, radio og podkaster produseres og en eksklusiv titt på kostymelageret til kjente TV-programmer . Kanskje er du ekstra heldig og dulter bort i noen kjendiser i tillegg! Hele omvisningen varer i ca.90 minutter og for studenter er ikke prislappen på mer enn 65 kroner. Er du ikke student, koster det deg hundrelappen å delta.

Hvor? NRK Marienlyst

Når? Lørdag 02.09 kl.13.00

Link: http://www.ticketmaster.no/event/omvisning-i-nrk-marienlyst-billetter/539159

2.   Frank Znort Quartet

På BLÅ i Oslo kan du søndag 3.september få oppleve Frank Znort Quartet live. Et utrolig kult band preget av uforutsigbarhet og særpreg. De spiller faktisk hver søndag, så her er mulighetene mange. Men du er kanskje redd for at søndagskvelden står i stil med nettopp det; å være en søndag? Isåfall er det ingen grunn til bekymring. Hver søndag er det stappfullt av glade mennesker fra alle type miljøer. Og ikke er det spesielt dyrt heller – før midnatt er det gratis.

Hvor: BLÅ

Når: Søndag 03.09 – kl.20.30

Link: http://www.blaaoslo.no/arrangementer/frank-znort-quartet/frank-znort-quartet-2-143/

3.   Praktisk info med Jon Almaas

Jon Almaas har for første gang sitt eget talkshow på TVNorge, og mandag 4.september har du muligheten til å være publikum! Du får delta på studioinnspillingen og mye mer for kun 65 kroner per person hvis du kommer i en gruppe på fire eller større. Det hele varer i om lag 90 minutter. Og 90 minutter med Jon Almaas kan vel ikke slå feil?

Hvor? NRK Marienlyst

Når? Mandag 04.09 – kl.17.30

Link: http://www.ticketmaster.no/event/nytt-tv-show-med-jon-almaas-billetter/546097

4.   Oslo Swingers Club

Lørdag 9.september varter Smelteverket i Oslo opp med gratis-konsert! Oslo Swingers Club er bandet og 1930-tallets råe swingjazz er musikken. Kanskje er Emily Brannigans, Tor Ezakis og Tim Lowesons navn du allerede kan? Da bør du jo absolutt ta turen. Hvis ikke har du nå en gylden mulighet til å oppleve noe nytt og annerledes.

Hvor: Smelteverket

Når: Lørdag 09.09 – kl.17.00

Link: http://www.detskjerioslo.no/hvaskjer/96666.html

Brukes med tillatelse fra Smelteverket

5.   VALG!

Hva skjer mandag 11.september? Jo, det er valg selvfølgelig. Og har du ikke allerede forhåndsstemt så må du gå ut å gjøre det denne mandagen. Bruk stemmen din! På nettet finner du en oversikt over hvilke lokaler som er nærmest deg og når de har åpent. Linken finner du rett under her. Hvis usikker på hva du skal stemme (du er garantert ikke alene om det), så kjør igjennom et par valgomater på nett. Kanskje kan de gi deg en liten pekepinn på hvilken retning du heller mot.

Når: Mandag 11.09

Hvor: Hele landet

Link: https://valg.no/valglokaler2/finn/

6. Meer & Fervent Mind

Er du tilhenger av progressiv pop- eller rockmusikk? Da kan du få med deg både MEER og Fervent Mind på Uhørt i Strøget tirsdag 12.september. To band med helt særegne uttrykk som tar et oppgjør med sjangerkonvensjoner. Ordentlig fengende musikk med unik sound. Aldersgrensen er 20 år og billettene koster rundt hundrelappen.

Hvor: Uhørt i Strøget

Når: Tirsdag 12.09 – kl.21.00

Link: http://www.ticketmaster.no/event/546105

7.   Ricky Gervais til Oslo Spektrum

Den prisbelønte komikeren bak blant annet den britiske suksessen The Office blir å se i Oslo Spektrum lørdag 16.september. Mannen heter Ricky Gervais og showet heter ”Humanity World Tour”. Gervais er en av verdens største komikere og gjør seg både på skjermen og live. Dette er hans første stand-up turné på syv år, så her bør du gripe sjansen; hvem vet når neste blir? Prisen er litt stiv med 500kr som billigste alternativ, men med Ricky i spissen blir nok dette money well spent!

Hvor: Oslo Spektrum

Når: Lørdag 16.09 – kl.1930

Link: http://www.ticketmaster.no/event/ricky-gervais-humanity-world-tour-billetter/533937

8.   Elvelangs i fakkellys

Torsdag kveld den 21.september kan du være med på et av de hyggeligste og mest stemningsfulle arrangementene i Oslo – helt gratis! Da er det nemlig duket for Elvelangs. Denne kvelden erstattes all elektrisk belysning langs Akerselven med 4000 fakler og du får oppleve rundt 100 ulike kulturinnslag underveis på vandringen. Kulturinnslagene rommer alt fra dans til musikk til lyskunst. Et arrangement for alle og enhver!

Hvor? Langs Akerselven

Når? Torsdag 21.09 – kl.20.00

Link: https://www.elvelangs.no

Foto: Erik Østlyngen

9.   Quiz på Welhavens Cafè

Nå kan du endelig få utbytte av dine mange år med Trivial Pursuit og Bezzerwizzer på bordet, QuizDan på TV og Buzz på game-boksen! På Welhavens Cafè er det nemlig hver tirsdag duket for ”Quizen”. Den består av spørsmål av ulik sjanger og vanskelighetsgrad.

Et utrolig morsomt arrangement som ofte blir stappfullt, så det lønner seg å komme en liten stund før startskuddet går. Et ekstra pluss er at det også helt gratis å delta.

Hvor: Welhavens Cafè

Når: Hver tirsdag – kl.19.00

Link: https://www.facebook.com/welhavenscafe

10. Stand-up

Hvorfor ikke runde av september med stand-up på Smelteverket? På torsdag 28.september er komediekonseptet “SERIØST?” å se på Smelteverket. Her inntar flere komikere scenen og forteller en morsom historie hver. Arrangementet er gratis.

Hvor: Smelteverket

Når: Torsdag 28.september – kl.20.00

Link: https://www.facebook.com/events/126908811274939

Smelteverket

Hva skjer i Oslo?

Hvis du ønsker å ta saken i egne hender anbefaler vi deg å ta en titt på Oslosurf. Nettsiden deres finner du her: http://www.detskjerioslo.no – den gir deg oversikt over mange ulike arrangementer som finner sted framover. Her finner du garantert noe som frister!

Skrevet av
More from Mathilde Eckbo

VGs guide til forvirring

Julen er egentlig ikke så forvirrende i utgangspunktet. Så lenge man ser...
Les mer