Markedsføringstips fra russen!

Illustrasjon Nina Johnsen

Russetiden har endret seg stadig over de siste årene. Dette kommer av sosiale medier som åpner for nye måter å markedsføre seg selv på og akkurat dette har russen mestret. Vi gir deg russens topp 7 Instatips!

 

  1.  Post innlegg regelmessig

Noe av det viktigste når en skal bygge opp en følgerbase på Instagram er ved å poste mye. Ved å poste innlegg ofte fremstår profilen din som levende, samtidig som at følgerne får mer innhold å se på. Det er viktig å variere og ikke være redd for å prøve ut nye varianter som boomerangs, GIFs eller videoer. By på deg selv, men ikke spam. Det vil kun irritere følgerne dine.

  1. Følg strategiske kontoer

Når det kommer til hvem du selv skal følge vil det være lurt å følge lignende brukere. Her kan du finne inspirasjon og holde deg oppdatert på de nyeste trendene innenfor din sjanger. Og følg gjerne andre brukere med solide følgerbaser. Dersom du følger strategiske brukere kan dette kunne generere følgere tilbake til deg i retur. Så velg med lurt hvilke andre kontoer du følger og engasjer deg i deres oppdateringer.

  1. Hashtags og captions

En god ’caption’ eller bildetekst er med på å skape et bedre innblikk i hva som skjer på innlegget eller hva som menes med det. Det er lurt å prøve seg frem med litt morsomme bildetekster, men ikke overdriv mengden med tekst. Emojis kan også hjelpe til med å fronte poenget i teksten, men ikke overdriv her heller! I tillegg til bildeteksten kan du også legge til hashtags. Hashtags kan bli brukt både på en morsom måte eller for å booste rekkevidden på bildene dine. For deg som er ny på Instagram så er hashtags de ordene etterfulgt av nummertegnet(#).

  1. Representere

Vis følgerene dine hvor du er. Vis deg frem dersom du er på populære steder og deltar på flere unike events. Dette gir følgerne dine et bedre inntrykk av ditt sosiale liv og kanskje synes de det er ’inspo’. Post gjerne bilder sammen med andre og husk og tag dem!

  1. Aktiv Instastory

Oppdater følgerne dine til enhver tid! Kjør ut story’s når du er ute og gjør kule eller morsomme ting, når du er inne og koser deg, vær kreativ! Det blir ikke for mye, men husk å variere med boomerangs, filter, GIFs og hashtags.

  1. Engasjement

Det er nødvendig er å engasjere deg selv hos brukerne i feeden din.  Dette er for blant annet å gjøre brukeren din mer levende og samtidig øke eksponeringen. ’Like’ bildene og kommenter. Husk å personliggjøre kommentarene ut ifra bildet og kommenter slik at du får en respons tilbake.

  1. Låst konto

Noe som er blitt populært hos russen er å ha lukkede eller låste kontoer. Det virker kanskje lite gunstig, men det er det absolutt ikke. Ved å holde kontoen låst hindrer det folk i å kun sjekke bildene uten å følge.  Dersom kontoen din er låst kan det skape en interesse. Noter at dette fungerer nok best dersom du har en liten følgerbase i utgangspunktet.

 

More from Christian Isaksen

Markedsføringstips fra russen!

Russetiden har endret seg stadig over de siste årene. Dette kommer av...
Les mer