Møt London i en ny verden du ikke ante eksisterte

foto: Veronica Kofoed

Oppdag universet som har trollbundet 26 millioner lesere verden over!

Dette er boka du ikke kan legge fra deg en kald høstkveld. Elsker du romantiske spenningsbøker som tar deg med til en verden med demoner, vampyrer og trollmenn? Da er Den mekaniske engelen noe for deg.

 Les om starten på et nytt eventyr som vil ta deg med til Londons mørkeste hemmeligheter i bokserien ”The Infernal Devices”. På veien blir du presentert for en rekke mystiske skapninger du aldri har forestilt deg kan leve side om side, midt i blant oss. Skyggejegerne er en av mange vi ikke kan se. Men hvem er disse Skyggejegerne? Boka kommer fra ”The Mortal Instruments”, en bokserie i samme univers. Den nye er ikke en etterfølger, men handler om en ny verden med kamper, romantikk og jakten på sannheten.

Møt Skyggejegerne, menneskenes beskyttere fra demonene

 Hva ville du gjort hvis hele verden du kjente ble snudd på hodet, og en ny verden med demoner åpnet seg for deg? Alt du trodde var legender ble plutselig virkelighet.

Handlingen utspiller seg i viktoriatidens London og året er 1878. Vi møter Tessa Gray, en jente på 16 år som ankommer byen på leting etter den savnede broren sin, men før hun vet ordet av det blir hun kidnappet av demoner. Hun blir dratt inn i en verden med overnaturlige vesener hun ikke ante eksisterte. I fangenskapet får hun vite at de har tatt broren hennes til fange, og vil drepe han hvis hun ikke gjør som de sier. Tessa blir derfor tvunget til å lære seg å bruke en magisk evne hun ikke ante hun hadde. Rett før hun holder på å bli brakt videre til en ukjent mann, som kaller seg Magisteren, blir hun reddet av en Skyggejeger med navnet Will Herondale.

Han tar henne med til London Instituttet der hun får søke tilflukt fra demonene sammen med Skyggejegerne. Skyggejegerne er en gruppe overnaturlige mennesker som har engleblod i seg, dette gjør dem sterkere enn en vanlig person. De har sverget ved engelen Raziel på å bekjempe alle nådeløse demoner, vampyrer, alver, varulver og heksemestere. På Instituttet blir hun fort kjent med sjarmerende Will, og hans bestevenn Jem, som kjemper en kamp mot en dødelig sykdom. De innser snart at Magisteren og hans demoner ikke vil gi seg uten kamp for å få tak i Tessa. Hun blir derfor nødt til å ta et vanskelig valg mellom å redde sin egen bror, eller å hjelpe Skyggejegerne med å redde verden fra den ondskapsfulle Magisteren. Han har som mål å utslette Skyggejegerne fra vår verden.

Spennende fra første side

Skyggejegerne er en serie som handler om mot, vennskap, familiebånd, forelskelse for første gang. Og hva du er villig til å gjøre for å ikke la de du er glad i bli skadet. Den er full av følelser som gjør at det er vanskelig å favorisere en karakter. Alle hovedkarakterene er ulike fordi de er spesielle på hver sin måte. Den er spennende fra første side og slutter på en måte som får leserne til å glede seg til neste bok. Handlingen er helt spesiell, og det er det som gjør den så bra.

Dette er en bok som passer for ungdom mellom 15 og 25 år som liker fantasy og romantiske bøker. Den er skrevet på et engasjerende språk som gjør at det er lett å leve seg inn i handlingen, og forstå budskapet. Handlingen er kreativ og fantasifull. Det som skiller Cassandra Clares fantasy romaner fra andre, er hennes evne til å smelte den virkelige og overnaturlige verdenen sammen til en. Den kan ikke sammenlignes med noen andre bøker fordi Skyggejegerverden er helt unikt med egenskaper du aldri har sett maken til!

foto: Veronica Kofoed
Cassandra Clare

Cassandra Clare er en amerikansk forfatter av fantasy for ungdom. Hun ble født av amerikanske foreldre i Iran. Etter å ha jobbet i ulike underholdningsmagasiner i Los Angeles ble hun i 2006 fantasy – forfatter på heltid. Siden da har hun skrevet tre ulike bokserier om Skyggejegerne: The Mortal Instruments, The Infernal Devices og The Dark Artifices. Hennes serie Skyggejegerne har toppet bestselgerlistene verden over. I Amerika blir hun omtalt som ”Den nye dronningen av fantasy!” av Wall Street Journal.

Sagt om Skyggejegerne

”Cassandra Clare er en sjelden forfatter som kan skrive dramatisk fantasy med gnistrende språk, og karakterer som man elsker, og bekymrer seg for underveis. Ikke mange forfattere klarer å skrive så interessante bøker og skrive dem så tvers gjennom farlig spennende”, skriver Holly Black, forfatter av Spiderwick-krønikene i en anmeldelse.

Dette er en bok som anbefales alle som elsker fantasy bøker som skiller seg ut. Denne har en spesiell handling du vil elske fra første side. Du skal lete lenge etter en fantasyforfatter som skriver så spennende som Cassandra Clare.

Skrevet av
More from Veronica

Topp 8 Instatips

Har bedriften din bestemt deg for å nå til topps ved å...
Les mer