Kraften i å dele

Hvem er jeg ?
Jeg heter Tina Camilla Kikut og er 30 år. Navnet Tina jeg fikk av mamma fordi hun syntes navnet var søtt. Jeg er blid, og alltid vært blid, ledd mye. Til tider jeg er ikke så fornøyd med utseende mitt, men syntes at håret og rompa mi har stort sett holdt seg bra. Jeg har kjøpt leilighet på Sagene og har en hund som heter Flax Magnus. Allikevel er det som definerer mest hvem jeg er, er hva jeg har opplevd og hva jeg har lært av det.

Hvem ønsker jeg å være ?
Jeg ønsker å være snill, det er vanskelig. Når det å være snill hele tiden skal handle om å ikke tenke på seg selv.  Jeg ønsker å være alt jeg ønsker å være og jeg ønsker meg å være litt av alt. Men mest snill.

Hva er jeg mest redd for ?
Jeg er så redd for å bli syk på en sånn måte at jeg ikke kan leve normalt etter hva normalt er for meg i dag. At jeg skal bli lam så jeg ikke kan drikke den gode kaffekoppen om morgen. At jeg skal få svulst på hjernen, så jeg ikke kan få jobbe, trene, lytte eller ha den gode praten med venner og familie.

Hva er mitt fineste øyeblikk ?
Mammaen min ble syk av hjernehinneblødning i 2012, og lå i koma i 3 uker. Da hun våknet fikk vi beskjed om at hun aldri kommer til å bli den sammen igjen. Da hun våknet kunne hun ikke snakke eller bevege på seg. Hun måtte lære alt om igjen.

Jeg ble min mors mamma som skjønte hva hennes barnegråt betydde.

Mitt fineste øyeblikk var mange her. Mamma trengte ikke prate for at jeg skulle skjønne hva hun mente. Hun trengte ikke gå for at jeg skjønte hvor vi skulle. Jeg ble min mors mamma som skjønte hva hennes barnegråt betydde. Denne hendelsen var en sterk opplevelse som gjør meg veldig takknemlig for at jeg har mennesker i livet mitt som jeg kan vise den type kjærlighet og omsorg.

Hva er mitt verste mareritt ?
Å våkne opp en dag i en tom verden. Helt alene.

Hvordan ser du egentlig på deg selv ?
Jeg er blid og sterk. Trygg og god. Sinna når ting er urettferdig og gråter når ting er trist.

Jeg er åpen og ærlig. Distre og strukturert. Jeg tror jeg er et sånt menneske som er det øyeblikkene krever at jeg må være. Jeg drømmer mye og vil mye. Jeg får ikke til alt, men når jeg først bestemmer meg for å gjøre noe, skulle det helst vært gjort i går.

Hva er bra med deg?
Jeg tror det som er bra med meg er at jeg elsker å snakke og lytte. Jeg elsker å grave og stille spørsmål som sitter litt ekstra langt inne for noen. Jeg er ikke redd for å stille de vanskelige spørsmålene.

Hva er drømmejobben min ?
Min drømmejobb er å åpne et senter for unge som trenger hjelp til å komme ut i jobb. En café, med et treningsrom, musikk og gode samtaler. Hvor jeg kan jobbe med avtaler hvor de unge kan komme seg ut i jobb og finne ut hva de vil videre i livet. Bruke kompetansen rundt meg. Vi alle har noe å bidra med. Jeg vil bruke de kvaliteter som finnes iboende i mennesker for at de skal finne sin plass i livet.

Jeg vil skrive og uttrykke meg, utrykke andre. Jeg vil prate med mennesker som trenger ord til sin egen historie.

More from Tina Kikut

Trenger du alt du har?

Vi kan glede mange andre med ting som bare er rot for...
Les mer