Kompleksitet og usikkerhet bak det vakre ytre

De siste årene har jeg funnet en stil jeg er fornøyd med. Jevnlig trening, en hårfrisyre og et skjegg jeg er komfortabel med gjør at det som reflekteres når jeg kikker i speilet er akseptabelt. Men likevel har jeg en usikkerhet som henger igjen.

Når jeg drar på byen med kamerater og noen kvinner kikker interessert i vår retning, tar jeg meg ofte i å tenke, at det er nødt til å være andre enn meg de ser på. Samtidig har mye endret seg med meg som ikke henger sammen med utseendet. Jeg har generelt større selvtillit, tar initiativet i samtaler og har funnet ut hva jeg ønsker å bli her i livet. Dette har gjort at jeg oftere får oppmerksomhet fra kvinner, men fortsatt kommer disse usikre tankene inn.

Det kan være at slik usikkerhet faktisk ikke skal slippe taket. Den usikkerheten man utvikler som helt ung skal kanskje være med videre og forme deg som menneske.

Den usikkerheten man utvikler som helt ung skal kanskje være med videre og forme deg som menneske.

Jeg er ikke i dårlig selskap når det kommer til usikkerhet. Skuespiller Ryan Reynolds (‘Deadpool’) har uttalt at han ofte går rundt og føler seg som en kvisete og overvektig unge. Dette kan samsvare godt med det jeg kjenner, noe som henger igjen fra man var liten. Men Ryan har jo ikke akkurat hatt uflaks blant damene. Han har vært sammen med både rockeren Alanis Morisette, i tillegg til skuespillerne Scarlett Johansson og nå Blake Lively.

Zac Efron, skuespilleren som ble et sexsymbol allerede da han debuterte i “High School Musical”, har uttalt at det første han tenker hver gang han ser seg selv på skjermen er at hodet hans er stort. Det er et kompleks som kanskje satt mer i før hos meg. Men for min del bunner det faktisk i at jeg vet at hodet mitt er stort. Det startet da jeg spilte i korps og en uniformshatt måtte spesialbestilles fordi ingen noen gang tidligere hadde trengt en så stor før.

Kompleksitet i fiksjon og virkelighet

Videre til fiksjonens verden så har du blant annet mafiabossen Tony Soprano i serien ‘Sopranos’ som går i terapi og motvillig forteller psykologen om usikkerheten sin. Et annet eksempel er forfatteren Hank Moody i Californication som stadig roter det til på grunn av bekymringer både rundt eget arbeid og privat anliggende. Det finnes utallige slike eksempler på hovedrolleinnehavere med lignende problemstillinger. Allikevel blir aldri disse omtalt som usikre, men som komplekse.

Kompleksitet er noe de fleste ser på som spennende. De menneskene som jeg finner interessante er ofte analyserende og tenker ikke over tilværelsen som noe enkelt. Så da er kanskje konklusjonen at selv om jeg tror utseendet er bedre nå, så skal usikkerheten også være der. På den måten har jeg alltid noe mer å tilby bak mitt penere ytre.

More from Stig Mass Andersen

Kaste eller reparere?

Restarters Oslo arrangerer Fiksefester. Her kan du både møte nye mennesker og...
Les mer