En hyllest til alle Paradise deltakere

Foto: TV3

Hvorfor se ned på, når vi heller kan hylle fortyllende underholdning?
Det er lættis, tårer, baksnakking, fyll og sex, akkurat som ungdomstiden til mange nordmenn. Endelig er den nye sesongen av Paradise Hotel i gang for fullt – et program nesten alle har en formening om. Noen hater det mens jeg og flere i min omgangskrets elsker det. Som mange andre ser vi bare på “for gøy” og for å “koble av”. Sannheten er derimot at vi fråtser i dramaet og bresker oss over at vi ikke er så dumme som deltakerne.

Sannheten er derimot at vi fråtser i dramaet og bresker oss over at vi ikke er så dumme som deltakerne.

Gjør narr av andre mennesker
For det første er vi mye smartere, vi sier ikke dumme ting og vi driter oss aldri ut. Vi, sofasliterne som svelger dette programmet rått, har aldri inntatt for mye alkohol eller gjort noe vi kanskje ikke burde gjort. Vi har aldri brukt et ordtak i feil sammenheng eller henvist til ukorrekt fakta. Vi kan heve oss over deltakerne og kose oss med at vi er bedre og klokere mennesker enn dem.

At produksjonen bygger opp karakterer etter bestemte valg, og at det deltakerne sier klippes og limes, er av uinteressant verdi. Vi som er så oppegående ville heller aldri meldt oss på et så “fordummende” program. Nei, vi klistrer de smarte hodene våre foran idiotboksen og gjør narr av andre mennesker.

En hyllest
Appell til oss som ser på og til dels føler seg truffet av disse punktene: La oss heller hylle Paradise-deltagerne! Takk til kongen av paradise som ikke er redd for å spille spillet. Takk til alle som er 110% ærlige, men likevel går bak ryggen på sin bestevenn. Og takk til Mayoo som lærte hele norges befolkning at “Livet er et lære, man må alltid lære”. Dere tør å by på dere selv og gjør en ellers så grå hverdag til en fargefylt fest.

More from Anne Bjørg Vaa

SKAMnøtter

Test dine og familiens SKAM-ferdigheter med A3´s påskenøtter. Svarene finner du lengst...
Les mer