JEG HOLDER PÅ Å DØ!

Illustrasjon: Veronica Kofoed

…av clickbait-bruken blant norske bloggere! Eller klikkagn på norsk om du vil og er pensjonert. Kort forklart er det overskrifter eller bilder som er svært overdramatisert eller villedende med tanke på hva innlegget faktisk handler om. Det er utelukkende ment for å generere flest mulig klikk.

Bruken av clickbait irriterer meg. Det er et så billig og simpelt virkemiddel. Likevel er det som irriterer meg aller mest meg selv da jeg faktisk responderer på denne type virkemiddel. Størst av alt er nysgjerrigheten – tydeligvis… La meg ta dere med på en liten reise gjennom clickbait-jungelen for å understreke mitt poeng.

Foto hentet fra www.martinelunde.blogg.no
Martine Lunde

Martine Lunde, kjent fra Paradise Hotel 2017, har tilsynelatende hatt noen dager bestående av full forvirring over egen tilværelse.

Hva er det hun ikke har fått med seg nå da, tenker jeg. Brexit? Trump? Eller noe annet som har hatt full mediedekning over lengre perioder? Jeg klikker meg selvfølgelig inn. Martine har ikke fått med seg at Nelly selger klær fra et av hennes favorittmerker Missguided… Hun bretter ut i det store og det lange om hennes forferdelse over at denne verdensomspennende nyheten har flydd rett over hodet på henne. Hun kaster til og med ut en teori hvor hun setter spørsmålstegn ved om hun bor «…unner en stein, eller hva som er greia». Ikke vet jeg hvor hun bor, men norsk rettskriving ser ikke ut til å være en del av regimet der i hvert fall.

Atter en dag til total forvirring for Martine. Denne gangen høres det jo til og med nesten litt dramatisk ut. Trofast som jeg er til nysgjerrigheten, klikker jeg meg inn for å lese. Hvis man befinner seg i Martines nærmeste sirkel er det bare å puste lettet ut, for her er det intet mer alvorlig på ferde enn at hun har klart å melde seg inn i enda et treningssenter. Ikke trener hun heller, så akkurat denne handlingen ser allerede ut til å by på mer trim av typen hjerne for henne enn noe annen form for aktivitet.

Foto hentet fra www.sraad.blogg.no
Isabel Raad

Fra én Paradise-deltaker til en annen. Isabel Raad har hatt noen berg-og-dalbane-lignende måneder skal man tro overskriftene hennes.

Oi, oi, oi! Kanskje det er nå hun bekrefter ryktene som har svirret om at Pierre (eksen hennes) og hun har funnet tonen igjen. Rett inn for å lese. Til min store forferdelse så verken bekreftes eller avkreftes dette i innlegget, da det heller handler om Isabels forkjærlighet for noen tabletter som skal gjøre håret mer glansfullt. Hun har visst falt pladask.

Oi, oi, oi – vol.2! Så Pierre og Isabel har ikke funnet tonen igjen, altså? Stakkars, tenker jeg. Hvis hun sliter med å innse at det er over er jo det klart tungt. Denne følelsen som opptrer som en fusjon mellom sympati og nysgjerrighet går dog raskt over til å bestå av god gammaldags irritasjon. Isabel vil nemlig ikke innse at SOMMEREN er over og at høsten nærmer seg. Jeg. Orker. Altså. Ikke.

Oi, oi, oi vol.3. Endelig (!) letter hun på sløret. Vel å merke ikke i sin bokstavelige forstand, da hun heller pleier å ha et slør for lite på kroppen enn ett for mye. Å endelig kommentere rykteflommen var imidlertid overmodent. Jeg gjør meg klar for spennende lesning. Men neida – stopp, stans. Isabel er igjen tilbake på dette med sommer. Det er visst bare sommerferien som er over ”for godt”. Jeg presiserer; for godt! Aldri noen sommerferien igjen der i gården, altså.

Foto hentet fra www.mammatilmichelle.blogg.no
Anna Rasmussen

Anna Rasmussen aka Mamma til Michelle, er kjent for å blogge om sin tidlige mamma-karriere. Per dags dato har hun tre barn med tre forskjellige menn og er sammen med barnefar Jan. Hun har stått på i det siste, i likhet med de to nevnte, for å gi sitt bidrag til bloggverden.

Enda én? Nå får Jan-banan og Anna virkelig hendene fulle. Jeg klikker meg inn, naiv som jeg er. Igjen – skuffelse. Det er bare Anna som føler at Jan tidvis oppfører seg som et barn han også. Hun måtte faktisk be ham ta seg et bad her forleden. Akkurat her stiller jeg meg utrolig nok bak Anna – en frase de to førstnevnte sikkert ville tolket bokstavelig hence parsermonier. Å måtte be mannen vaske seg er faktisk rimelig fjernt.

Jeg er så spent! Basert på erfaring så kan denne bloggdronningen nemlig komme med rimelig saftige utleveringer. Uten klok av skade trykker jeg meg inn for å lese. Her er det bare å holde på hatten altså, for Anna – jo, hun skal begynne å….. trene! Virkelig, Anna? Virkelig?! Det nedrigste med det hele er at jeg genuint oppriktig blir skuffet. Jeg kjenner at jeg faktisk går fra loft til kjeller på 5 sekunder fordi jeg ikke får den avsløringen jeg trodde jeg hadde i vente.

Atte hm? Jeg skjønner virkelig ingenting. Anna skriver og skriver, men jeg sliter med å forstå hva dette i det hele tatt handler om. I likhet med Anna selv virker det som. Det er noe med lite søvn, Kjevik flyplass, en utleieleilighet og noen håndavtrykk i sengen. Etter å ha lest innlegget har jeg ikke kommet noe lenger enn det som var utgangspunktet mitt; Atte hm?

Okei? Så mammatilmichelle, som forøvrig er mamma til både William og Lucas også, har kjøpt dop da eller? Jeg vet jo at jeg blir lurt, men jeg må inn å lese likevel. Lurt blir jeg også, i den grad intensjonen hennes var å få det til å høres ut som noe annet enn stoff i form av sy-materiale. Hun skal nemlig sy sitt eget sengeteppe.

Fremtidsutsikter

Dette var siste stopp på clickbait-reisen for nå. Men fortsetter bloggverden i den takten den har gjort til nå så er det langt mer irritasjon i sikte. Jeg er imidlertid nysgjerrig på hvor lenge jeg, og diverse andre, gidder å la oss lure. Foreløpig ser det ikke veldig lovende ut for min del. Likevel er det lov å håpe.

Skrevet av
More from Mathilde Eckbo

Arbeidsledig? Slik kan du finne din nye jobb!

Du skriver inn www.finn.no i søkefeltet og går videre inn på kategorien...
Les mer