Er vi feige?

Higet etter å ha det nyeste digitale utstyret er stort blant mange. Mangelen på topp utstyr kan også bli brukt som en unnskyldning for å slippe å gjøre noe, slippe og kaste seg ut i nye utfordringer. Vi sier «macen min er gammel» og «lastetid dreper kreativitet», men, disse unnskyldningene går vel bare ut over oss selv?

Dårlig utstyr?

At kreativiteten dør som følge av dårlig utstyr kan da umulig stemme? Kameraene vi har i mobilen i dag er milevis foran de beste digitalkameraene på slutten av 90- tallet. Redigeringsmulighetene i gratisprogrammer og apper er er ubegrenset, til og med Instagram har relativt godt software til sitt forbruk. Kanskje det er nettopp derfor vi trenger unnskyldningen? Fordi vi har alle mulighetene til å gjøre absolutt hva vi vil, men mangler gjennomføringsevne og talent til å få det gjort? Eller er det rett og slett fordi vi ikke klarer å matche samfunnets forventninger om å levere det det nye flotte digitale utstyret “lover”? Vi kan ikke lengre kjøpe oss tid til å bli bedre på noe, fordi utviklingen har forbigått oss mennesker. Er våre unnskyldninger en måte å bremse den galopperende utviklingen?

Hvordan er det egentlig man blir vellykket digitalt? Handler det om å legge til side unnskyldningene og bare gjøre det, eller er det et skjult talent som bare noen har?

Gjennomføringsevne og vilje er viktig. Fullføring av prosjekter øker læringskurven gjennom hele prosessen. Hvis du er utrolig god i idéfasen men ikke klarer å fullføre prosjektene må du kanskje lære deg å realitetsorientere ideene dine. Er du flink til å fullføre prosjekter, men sliter med å finne dine kreative sider, så bør du kanskje øve på idéfasen. Kreativitet kan læres står det på Høyskolen Kristiania sine hjemmesider, men hva med gjennomføringskraft? Hvis andre med dårligere utstyr enn deg klarer å gjennomføre, hvorfor sitter du bare der og kaster opp ideer du ikke lander?

Erfaring og gjennomføring, og en liten dose flaks utgjør for mange hovedingrediensene i å lykkes, eller i å være talentfull. Utover dette trenger du engasjement og lyst til å gjøre akkurat det du gjør. Gleden som ligger i arbeidet. Å gjennomføre og levere gir en mestringsfølelse.

 

Tekst: Sondre Sandvik

Skrevet av
More from Sondre Sandvik

Spar grisen, spar kloden

Jeg har dårlig samvittighet. Skikkelig dårlig samvittighet! I julen har jeg spist...
Les mer