A3mags tre steg til en totalt meningsløs tilværelse

Naken mann med papirpose over hodet på blå bakgrunn.
Illustrasjon: Sandra Ruud

Det er en grunn til at flere kaster seg på den nye bokhylletrenden og snur de oppmerksomhetssyke bokryggene innover i bokhyllens mørke avgrunn. Hvor behagelig er det ikke å la synet av hvite intetsigende ark være det første som møter deg etter en lang provoserende dag?

Forsvarsmekanisme

Det er forståelig at flere ønsker å gjøre mest mulig for å bli minst mulig provosert i dagens samfunn. Hver gang vi blir provosert må vi ta energikrevende standpunkt for ikke å påføre oss selv kognitiv dissonans eller begå sosialt selvmord.

Dette er slitsomt, for vi blir jo tross alt tvangsforet med nøye kalkulert følelsesfremkallende innhold og andre altoppslukende viktigheter hver eneste dag uansett hvor vi er.

Ja, i en hektisk hverdag der krenkelsen angriper fra alle kanter er det enkelt å glemme at det finnes et alternativ til å ta opp kampen mot urett, nemlig å forholde seg meningsløs.

Veien til et meningsløst liv 

Dette er enklere sagt enn gjort når du stirrer spørsmål som «hvor har det blitt av halvparten av Svalbard?» i hvitøyet, eller blir overfalt på gaten av Amnesty som ønsker en signatur mot grove brudd på menneskerettigheter i Dubai.

Heldigvis finnes det frelse, og det i form av tre steg som garanterer deg en totalt meningsløs tilværelse.

  1.    Tre en papirpose over hodet når du ikke ønsker å se noe som kan provosere deg til å måtte ta et standpunkt. Denne praktiske metoden kan benyttes istedenfor å faktisk gjøre en forandring i omgivelsene rundt deg. Du trenger for eksempel aldri å snu bokryggen inn i bokhyllen igjen; du ser den jo uansett ikke!
  2.    Skaff deg lydisolerende hodetelefoner eller lignende. Nå trenger du aldri å høre utrykket “vegetardag” igjen. NB! Bruk ikke hodetelefonene til å høre på musikk da dette kan fremkalle følelser du må adressere.
  3. Praktiser “snakkepauser” hjemme, på skolen eller arbeidsplassen. Alternativt kan du avlegge en stillhetsed og aldri snakke igjen. Husk at jo færre samtaler du fører, jo mindre er sjansen for å måtte snakke om vanskelige ting der du må gjøre deg opp en mening.
Den nye meningsløse deg

Det er få grep som skal til for å bli totalt meningsløs, både for deg og de rundt deg. Det kan være vanskelig å kaste inn det argumentative håndkleet og mange frykter konsekvensene av å bli meningsløs. Disse kan du heldigvis hverken høre eller se ved å følge de overnevnte stegene. La 2019 og alle kommende år være meningsløse, du fortjener det!  

Les mer fra A3mag: 
De tause i midten – hvorfor er det så vanskelig å mene noe? 

Skrevet av
More from Sandra Ruud

Opplyste influensere leker best

Norske influensere får refs for å fremstille Dubai som et endimensjonalt ferieparadis...
Les mer