6 apper som gjør livet bittelitt bedre!

Illustrasjon: Sahar Palani

Det finnes uendelig med apper der ute, men hvilke er faktisk verdt å laste ned? Under får du en liste over apper vi mener du bare må ha. Disse kan gjøre oppvåkningen om morgenen litt enklere, spare deg for penger og underholde på høyt nivå. Sjekk dem ut!

Sleep Cycle

Sleep Cycle er en app som registrerer søvnen din; Når du faktisk sovnet, og om du våknet i løpet av natten. Den beregner også både hvor lenge du har sovet, og hvor godt. Det beste er at den legger merke til hvor dypt eller lett du sover, og vekker deg på et tidspunkt hvor det vil være enklest for deg å våkne. Dette er noe annet enn mobilalarmen som ringer klokken 08.00 uansett hvor du befinner deg søvnmessig. En gave til alle B-mennesker rundt om i verden! Og JA, dette er en app som kan klassifiseres som litt nerdete. Men altså – når Trine Skei Grande spiller Candy Crush på Stortinget, mens andre går gatelangs i månedsvis og fanger Pokémons, hvem bryr seg egentlig lenger? Alt er lov!

Mattilbud

En genial app som samler alle månedens mattilbud hos de ulike butikkene, på ett og samme sted. Du kan scrolle deg gjennom diverse tilbud hos for eksempel Kiwi, Coop, Rema og Meny. Det går også an å velge forskjellige kategorier som husholdning eller fisk, og få servert en oversikt over hvilke kupp du kan gjøre hvor. Ellers må det bare fremheves at godis og brus også er egne kategorier… Bless them!

Too Good To Go

Med Too Good To Go får du mulighet til å plukke opp overskuddsmat som selges ut av blant annet bakerier og restauranter, rett før stengetid. Det til en svært rimelig penge og i noen tilfeller også helt gratis. Alt du trenger å gjøre er å logge deg inn i appen og du vil få tilgang på alle steder i nærheten av deg som har slike tilbud gående. Her kan det gjøres noen ordentlige kupp i tillegg til en skikkelig karma-boosting – du deltar jo faktisk i kampen mot matsvinn. Lan Marie fra MDG blir nok fryktelig rørt der hun sitter.

Tise

Hvor mange måneder eller år har ikke den ene kjolen eller genseren hengt i klesskapet ditt, uten noen annen funksjon enn å oppta plass? Det er her Tise kommer inn i bildet, som en slags Instagram for ting du ikke bruker lenger. Med Jenny Skavlan i spissen har denne appen blitt skikkelig populær. Det at veldig mange bruker Tise flittig, øker sjansene dine for salg, men også for å finne noe du ønsker deg til en billigere penge. Last ned Tise og rydd i klesskapet ASAP! Amen.

Photo Roulette

Photo Roulette må være et av de morsomste spillene på lenge! Det fungerer som en slags Kahoot-quiz, bare at det er med bilder istedenfor tekst. Appen får tilgang til kamerarullen til alle deltakerne og plukker hver runde ut et tilfeldig bilde. Det er om å gjøre og raskest gjette hvem som er bildets eier. Dette er rimelig hysteriske greier som virkelig bør prøves ut! Det er tross alt få ting som er morsommere enn å se skammen bre seg over ansiktet til venninnen din når den kleine bikini-selfien hun trodde ingen skulle få se, havner på alles mobilskjerm.

Heads Up!

Så til vår siste anbefaling; Den amerikanske programlederen Ellen Degeneres, har sin egen app som heter Heads Up!. Dette er et spill som, i likhet med henne selv, er veldig underholdende. Det kan minne litt om en krysning mellom brettspillene Kortskalle og Alias. En person holder opp mobilen med skjermen vendt ut mot resten av deltakerne. På skjermen kommer det for eksempel opp ulike kjendisnavn, som de andre deltakerne skal forsøke å forklare uten å si selve navnet. Det er om å gjøre og gjette flest mulig kjendiser på ett minutt. Det er håpløst å få ord til å speile hvor morsomt dette faktisk er – det må bare prøves!

Skrevet av
More from Mathilde Eckbo

Vårens bucketlist!

Nå kommer våren! And on that note så er det på tide...
Les mer