5 tips til fyldigere skjegg

Foto: Espen Krøll

Vinteren er i anmarsj, hvilket kan bety at både hud, hår og skjegg mister piffen. Espen Krøll, finalist i Norges Beste Skjegg deler sine fem beste tips for et fyldig og flott skjegg – hele året rundt!

«Jeg pleier ikke å se meg i speilet på tre måneder når jeg lar skjegget vokse ut», forteller Krøll. På denne måten blir han ikke fristet til å stusse det – uansett hvor lurvete det måtte se ut. Deretter tar han turen til barbereren, for å få fikset det verste. «Da ser det bra ut med en gang!». Krølls råd er å investere i skikkelige produkter dersom du har gått lenge uten å barbere deg. Særlig hvis du skal barberere ved kinnene. «Det svei veldig før når jeg brukte pappa sitt barberutstyr da jeg var mindre. Da hjalp det med både før- og etterbarberingskrem».

«Det er ganske dyrt å gå til barberer, så mitt beste tips er vel egentlig å prøve deg frem. Lek med skjegget ditt».

«Hvis jeg skal ut på byen, eller pynte meg litt ekstra, må jeg fjerne det skjegget som vokser oppover kinnene mine», sier han. For å gjøre dette bruker han noe han kaller kamtrikset. «Ansiktet er usymmetrisk», sier han. «Setter du en kam mellom munnviken og øreflippen og barberer inntil den, får du en rett linje. Da ser du ikke så skeiv ut i ansiktet».

Espen Krøll forteller om smellen mange går på når skisesongen begynner. Er du glad i vinterleker, bør du være klar over at det kan bli en kald affære. «Har du bart, bør du kanskje ikke gå på ski når det er null grader og veldig fuktig ute», smiler han. «Da får du is i skjegget, som setter seg fast». 

 

Krølls 5 beste tips til et fyldigere skjegg:

1. La det vokse i tre måneder før du går til barberen – uten å se deg i speilet

2. Prøv deg frem – lek med skjegget ditt

3. Kamtrikset – for rette linjer mellom munnviken og øreflippen

4. Bruk skikkelig utstyr – så får du best resultat

5. Unngå is i skjegget – ikke gå på ski i null grader og fuktig luft

Vil du se mer av tipsene kan du gjøre det i denne videoen med Espen:

 

Skrevet av
More from Kristin Skolem

Spiste seg frisk fra sykdom og depresjon

Anja Kristiansen var i flere år regelmessig inn og ut av sykehus....
Les mer