Utro

Å være i et forhold betyr mer enn å bare være kjærester, det betyr trygghet og fellesskap. Når en velger å være utro forsvinner det tryggeste. Jeg har opplevd å miste fotfeste.

For å skrive denne artikkelen må jeg ta meg helt sammen. For meg er dette mer enn en artikkel, det er en del av historien min. En del av mitt følelseslager. En gutt har skrevet utroskap inn i min CV fra livet uten at jeg ba om det. Det er det vondeste og rareste jeg har opplevd.

Hvorfor er vi utro? Det er noe av det styggeste man kan gjøre mot kjæresten din – en du har valgt å dele livet ditt med. Du svikter en som vasker undertøyet ditt, hører på deg når du er lei deg og som du betaler felles gjeld og regninger med.

Når jeg først fant ut at han hadde vært utro, koblet alle hengslene mine seg av. Jeg bare fløt omkring i min egen fortvilelse og sorg. Jeg klarte ikke å holde fast til noe. Ikke sa han noe heller. Ingenting var som det pleide lenger. Og det var gjort på en kveld. I det øyeblikket følte jeg at jeg stod uten hjem, mann og fremtid, og uten tro på at jeg noen gang kom til å få det så godt som vi hadde hatt det før hendelsen igjen. Jeg bare gråt og verket etter å skru tiden tilbake til før hendelsen hadde skjedd.

I Kjærlighets-poden som jeg elsker å høre på og tatt så mye lærdom av, sier de at den som blir bedratt får følelsen av å miste følelse av stabilitet. Du mister en trygg hånd. I samme poden snakker de om hva som er det vondeste å oppleve i verden. På førsteplass kommer det å miste sitt eget barn, på andreplass kommer utroskap. Så vondt er det.

I mitt tilfelle handler det ikke om han som bedrar heller. Det handler om handlingen.

Det tok sin tid det der, å komme seg videre. Vennene mine klarte ikke å passe på meg mer, de hadde ikke flere råd og ikke mer energi å gi. De hadde hørt alt hundre ganger uten at jeg tok til meg noen av deres tanker. Jeg gikk til sist inn i meg selv og hva jeg ville og hadde behov for. Jeg reiste meg, og fikk andre bra tanker. Endelig. Jeg har kommet sterk ut. Jeg har blitt trygg på meg selv og mer reflektert over ting jeg tar innover meg. Allikevel kunne jeg på mange måter fortsatt ønske han bare slo opp i steden.

Nå skal jeg ikke bli for trangsynt og bitter. Jeg mener ikke at forholdet ikke kan reddes når skaden først skjer, for det finnes par som klarer det. Jeg er så fascinert over de, for jeg tror ingen andre enn de to vet hvor mye jobb det er. I et forhold er det viktig at man tar vare på hverandre og vil hverandre godt. Jeg er her for å hjelpe kjæresten min å få en bedre hverdag, for det er de dagene som teller. Vi kommer til å krangle og være lei av hverandre men en krangel er en mulighet til å bli bedre kjent, ikke en mulighet for at det blir slutt. Vi må skape hverandres trygghet.

 

More from Tina Kikut

Kraften i å dele

Hvem er jeg ? Jeg heter Tina Camilla Kikut og er 30...
Les mer