10 vintageperler i Oslo

Foto: Elise Daaland

Er du glad i vintage? Oslo har blitt et mekka for deg som er på jakt etter brukte gjenstander og klesplagg. Her er våre favorittbutikker og -markeder.

GRÜNERLØKKA

Foto: Elise Daaland

Velouria vintage

Adresse: Thorvald Meyers gate 34

Med sitt store utvalg av denimjakker, band t-skjorter, strikkegensere og paljettopper har Velouria vintage blitt en favoritt blant mange Osloborgere. Butikken ligger på Grünerløkka og spesialiserer seg på klær, sko, vesker og tilbehør fra 60-, 70-, og 80-tallet. Mange har funnet unike nøkkelplagg til garderoben i disse lokalene, og det er også det perfekte stedet å lete etter et antrekk til neste kostymefest.

Fransk bazar

Adresse: Grüners gate 5

Interiørbutikken Fransk Bazar er en skattekiste for deg som er glad i å lete etter unike vintageobjekter å pynte opp hjemmet med. Her finner du blant annet mahognihyller, industrielle lamper, antikke speil, reklameskilt, messingfat og globuser. Mange av varene preges av den industrielle stilen, men du kan også kjøpe med deg objekter fra art nouveau-tiden eller 60-tallet.

Foto: Elise Daaland

Dukkehjem

Adresse: Markveien 56b

Er du glad i gamle servis, så må du besøke den minste butikken på lista. Det er trangt om plassen hos Et dukkehjem, men hyllene er stappfulle av vakre bruktfunn. Alt fra pynteobjekter til sko pryder hyllene, men stedet er kanskje aller mest kjent for sitt gode utvalg i vakkert porselen. Hva med et sett med gullemaljerte kopper eller noen blåblomstrete tallerkener til ditt neste teselskap? Denne butikken er virkelig en liten perle!

Foto: Elise Daaland

Robot

Adresse: Markveien 53

En annen Løkka-favoritt er denne sjappa i Markveien, som har fått en solid gjeng med stamkunder de siste årene. Butikken er særlig preget av stilen på 80- og 90-tallet, og de har et stort utvalg av solbriller, vesker og sportsjakker, for ikke å snakke om mønstrete skjorter og magebelter. Har du lyst på et unikt og fargerikt antrekk? Robot har det!

Foto: Elise Daaland

Frøken Dianas salonger

Adresse: Markveien 56

Liker du måten kvinner kledde seg på 40-, 50- eller 60-tallet? Frøken Dianas Salonger, som kanskje er Oslos mest forseggjorte butikk for vintage damemote, har det du ser etter. Butikken bugner over av håndplukkede klesplagg, smykker, hatter og skjerf, og den er også en opplevelse i seg selv med sitt vakre vintageinteriør. Skal du på en fest hvor du vil skille deg ut, så er sjansen stor for at du finner den perfekte kjolen i disse lokalene.

Foto: Elise Daaland

Fretex Unika

Adresse: Olaf Ryes plass 3

Denne Fretex-filialen på Grünerløkka er ikke helt som andre Fretex-butikker. Varene er håndplukket av butikkjedens trendspeidere, og innehaverne etterstreber at utvalget skal falle i smak hos et ungt og stilbevisst publikum. Her finner du ikke bare vesker, sko og strikkegensere, men også håndsydde vintagekjoler og merkeklær som levis-jakker og adidas-gensere.

SENTRUM

Foto: Elise Daaland

Norlis Antikvariat

Adresse: Universitetsgata 18

Det forseggjorte antikvariatet i Universitetsgata er en favoritt blant mange av byens litteraturinteresserte. Her finner du to etasjer med bøker innen skjønnlitteratur og kunst fra langt tilbake i tid. Dette er sted hvor du kan bruke flere timer på å beundre vakre omslag, kjenne på lukten av gamle innbindinger og ikke minst – lete etter litterære skatter.

Foto: Elise Daaland

Råkk & rålls

Adresse: Stortingsgata 8

Vinylplater er fortsatt i vinden, og denne butikken er himmelen for deg som alltid er på jakt etter noe nytt å spille på platespilleren. Råkk & rålls skal ha hele 150 000 LP-er og 100 000 CD-er i samlingen sin, og i tillegg selger de en god del DVD-er. Utvalget er bredt, og du finner alt fra Ella Fitzgerald til Guns n roses i butikkens hyller, så her burde det være noe for enhver smak. Er du en av dem som savner de gamle platebutikkene, så er Råkk & rålls stedet å dra.

Foto: Elise Daaland

Uff

Adresse: Jernbanetorget 2

40-tallet, 50-tallet, 60-tallet, 70-tallet, 80-tallet og 90-tallet? Uff second hand har det meste innen brukttøy. Her kan du lete i timevis blant vintagekjoler, dressjakker, vinterkåper, vesker og sko, og er du heldig, så kan du gjøre et skikkelig kupp!

Foto: Elise Daaland

Antikk- og bruktmarkeder

Rundt om i byen arrangeres det mange bruktmarkeder i løpet av året, og et av de mest populære er markedet på Vestkanttorvet på Frogner. Her har det vært marked hver lørdag siden 1989, og det holder åpent fra mars til desember. Du vet aldri hva du kan finne på denne markedsplassen, siden varene og bodene byttes ut hver helg. Men det er vanligvis mulig å få tak i både vintageklær, interiørartikler og kjøkkenutstyr. Et annet populært marked avholdes på Birkelunden på søndager så godt som året rundt. Her kan du finne alt fra vinyplater til porselensservise, interiørartikler og klær helt fra 40-tallet og frem til i dag.

Er du ute etter å gjøre et skikkelig bruktkupp anbefales det også å besøke noen av loppemarkedene som arrangeres i Oslo om høsten og våren. Besøk nettsidene til loppemarkeder.no for en oversikt over sesongens arrangementer.

More from Elise Daaland

Vil du reise tilbake i tid? Oslo er full av opplevelser for nostalgikere!

Tenker du noen gang at du heller skulle ha levd i en...
Les mer